TV K3

android aplikacija

instaliraj

Siti će možda ipak igrati Ligu šampiona

Siti će možda ipak igrati Ligu šampiona

Mančester siti je oštro kažnjen od strane UEFA, dvogodišnjom zabranom igranja na međunarodnoj sceni i sa čak 30 miliona evra, ali bi “građani” ipak mogli da budu akteri i naredne Lige šampiona.

Pomenuta kazna, do koje je došlo jer je utvrđeno da je Mančester siti prekršio pravila finansijskog fer-pleja, naime, nije još pravosnažna.

Aktuelni prvak Premijer lige najavio je da će se žaliti na pomenuto rješenje evropske kuće fudbala, a kako je za očekivati da će UEFA odbaciti tu žalbu (“građani” sami tvrde da je čitav proces bio prilično jednostran – isti ljudi u Nionu su zatražili istragu, obavili je i donijeli presudu, a treba o žalbi i da presuđuju) uslijediće, gotovo je izvjesno, žalba drugostepenom organu, Sudu za sportsku arbitražu.

Samo podnošenje dopisa o žalbi Sudu – “zamrzava” izvršenje bilo kog rješenja, pa i onog koje je donijela UEFA. I, ako postupak u Lozani potraje do jeseni, što nije baš neočekivano, Mančester siti bi komotno mogao da se nađe i u narednom izdanju Lige šampiona (koju nije još uvijek faktički izborio, ali kao drugoplasiranom timu Premijer lige to ne bi trebalo da mu bude problem u nastavku sezone).

Naravno, Sud za sportsku arbitražu bi mogao da potvrdi kaznu UEFA “na vrijeme” – pa da Siti ostane “bez Evrope”, može i “kasno” da reaguje, pa da mančesterski klub zaigra u narednom izdanju elitnog nadmetanja, ali preskoči sljedeća dva, a moguća su i još dva rešenja.

Najprije, da se kazna prepolovi, ako sudsko veće (koji će činiti jedan delegat kluba, jedan od strane UEFA, a jedan predstavnik pomenute institucije iz Lozane) smatra da je prvobitno rješenje prestrogo, a moguće je i da se sankcija “pretvori” samo u finansijsku, pa da branilac trona u najjačem evropskom klupskom prvenstvu sasvim legalno zaigra u Ligi šampiona i u sezoni 2020/2021.

(Blicsport) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.