Sirija: Ruske rakete pogodile infrastrukturu “ID”

October 8, 2015, 9:54 am

Rusko ministarstvo objavilo je na svom sajtu da su sinoć pogođena postrojenja “ID” za proizvodnju granata i eksplozivnih naprava, komandni centri, skladišta municije i kampovi za obuku, prenio je Rojters.

Sirijska vojska započela je danas “veliki napad” sa ciljem oslobađanja gradova i sela koja trpe zbog terorizma, izjavio je komandant sirijske vojske, general-potpukovnik Ali Abdulah Ajub za državnu televiziju.

Rojters dodaje da su kopnene snage sirijske vojske i saveznička milicija uz podršku ruskih vazdušnih udara, pokrenule danas ofanzivu protiv pobunjenika u strateški važnoj ravnici Al Ghab, u sjeverozapadnoj Siriji nedaleko od Homsa.

Direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava Rami Abdulrahman rekao je za Rojters da je sirijska vojska na meti imali područja pod kontrolom pobunjenika i da su gađali raketama zemlja – zemlja, dok su oblast bombardovali ruski avioni.

Dok je “ID” bila meta vazdušnih udara ruskih vojnih aviona, džihadisti nemaju uporište u oblasti zapadne Siriji koja je ciljana u napadima juče i danas.

Abu al-Bara Al-Hamavi iz pobunjeničke grupe Adžnad al Šam tvrdi da su ruski avioni bombardovali od zore i da to nije prvi put da su Rusi bombardovali područje, ali da je ovo bio njihov najjači napad.

Koalicija sirijskih pobunjeničkih grupa, uključujući Al Nusra front drže području od kraja jula prošle godine, primorajući snage Damaska da se povuku.

 

(Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *