TV K3

android aplikacija

instaliraj

Reakcije na NATO šesti dan (VIDEO)

Reakcije na NATO šesti dan (VIDEO)

“Sporazumom lidera tri vladajuće političke partije ni u kojem slučaju nije dogovoren put BiH u NATO”, izjavio je za RTRS, Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta za bezbjednost u Banjaluci. Upitan da prokomentariše tvrdnje opozicije da je sporazum sa NATOM dogovorena stvar, Ćeranić je ponovio da to prije svega rade zbog borbe za vlast.

Potpisnici Sporazuma ni za 7 dana nisu počeli njegovo provođenje, ali su ga svojim javnim nastupima razjasnili, kaže ministar inostranih poslova i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak. Dodaje da izjava Bakira Izetbegovića “da je samo pitanje sadržaja plana koji se šalje u Brisel” nedvosmisleno potvrđuje da je koalicija oko SNSD-a obećala upućivanje ANP-a.

“Zbog toga je vrlo važno da narod Republike Srpske zna istinu i da ne bude prevaren, jer ne postoji mali, veliki ili redukovani ANP. Bilo kakav ANP, makar sadržavao samo jednu rečenicu, predstavlja aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO. Sa tim činom se pokreću redovni godišnji ciklusi u okviru MAP-a, nakon čega se svake godine usvaja novi ANP. Javnost zaslužuje istinu, zato je važno da SNSD ili potvrdi aktivaciju MAP-a i precizno saopšti kada se šalje prvi ANP ili da demantuju tvrdnje Izetbegovića.”

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da izbjegavanje primjene Sporazuma o formiranju Savjeta ministara na nivou institucija BiH, koji su postigli lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a BiH Dragan Čović, uvlači BiH u još dublju agoniju i još veći ćorsokak.

“Ne smije se shvatiti da je formiranje vlasti opšta borba za vlast zbog vlasti, nego radi projektovanja budućnosti i okretanja ka Republici Srpskoj i nedozvoljavanja da se derogiraju institucije i nadležnosti Srpske. Bojim se da radi komadića vlasti ne izgubimo Republiku Srpsku.”

Svakom je potrebna neka pobjeda, uspjeh, pa bio on i prividan, lažan ili dogovoren, a posebno političarima, pa tako i evropejcu Lars Gunar Vigemarku koji je šef Delegacije EU u BiH. Ono što je sigurno Vigemark će pre skorašnjeg odlaska sa navedene funkcije u svoju biografiju uknjižiti uspjeh, koji će mu dobro doći u daljnjoj profesionalnoj karijeri. Trojica lidera pobjedničkih političkih stranaka gospodski su tako svojim sporazumom častili evropskog predstavnika, napisao je Dane Čanković, predsjednik Pokreta SNP Izbor je naš za online magazin vidovdan.org.

Izvor: RTRS/ srpskainfo/ vidovdan.org

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.