Ratna zastava FBiH na Vlašiću – podsjećanje na zločine tzv. ARBiH (VIDEO)

September 17, 2023, 5:21 pm

Ratna zastava tzv. Armije BiH postavljena je najvišem vrhu Vlašića, planine na kojoj borave i Srbi ali i pripadnici drugih naroda. Na poruke beskompromisne odbrane BiH izgovorene  uz prisutsvo ratne zastave nisu ostali imuni u Srpskoj. Kažu, postavljanje ove zastave zabadanje je prsta u oko onima koji su bili na suprotstavljenim stranama, posebno napominjući da su baš pod ovom zastavom Srbima na Ozrenu odsijecane glave.

Dok sa Vlašića poručuju  da će “svi Bošnjaci beskompromisno braniti BiH ukoliko bude potrebe za tim”, iz Srpske kažu ratni simboli podsjećaju na zločine učinjene nad Srbima u proteklom ratu.

“Pod tom zastavom Srbima su sječene glave na različitim lokacijama, pod tom zastavom mnogi civili Srbi su ubijeni i radi se o nepriznatij zastavi. Ljiljani i štit nisu identitet onih koji se kriju pod tom zastavom. To govori o njihovom lutanju i njihovoj nesreći”, kaže gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Veličanje rata i guranje prsta u oko onima koji su bili na suprotstavljenim stranama – ovako je postavljanje zastave tzv. Armije BiH ocijenio poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Mazalica. Kaže, postavljanje ove zastave još jedan je pokazatelj krize identita Bošnjaka.

“Riječ je o još jednoj provokaciji bošnjačkih političara. Sve zajedno sa ljiljanima, hrišćanskim simbolom Bogorodice, ali koji se, nažalost, koristio u borbama protiv Srba i hrišćana. U svakom slučaju, ta zastava nije podignuta da slavi Kotromaniće i Bogorodicu, već da provocira Srbe i Hrvate, te da oni zaobilaze vrh Vlašića u planinarenju i drugim aktivnostima”, kaže Mazalica.

Postavljanje ratne zastave pod kojom se borila takozvana Armija BiH na Vlašiću sigurno ne šalje poruke suživota i mira u BiH. Ona već podsjeća Srbe, ali i neke druge narode na zločine koje je ta vojska činila, smatra i Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković.

Manifestaciji koja je organizovana  u čast pripadnika tzv. Amrije BiH prisustvovali i članovi predsjedništva Željko Komšić i Denis Bećirović.

TV K3

 

 

2 thoughts on “Ratna zastava FBiH na Vlašiću – podsjećanje na zločine tzv. ARBiH (VIDEO)

  1. Zastava sa grbom ljiljanima bez ukrstenih maceva i bez natpisa je bila zvanična zastava Republike Bosne i Hercegovine od 1992-1998 godine kada je Bosna i Hercegovina pod tom zastavom sa ljiljanima bila priznata ispred zgrade UN.a u New Yorku ako je to samo ratna zastava sta je onda srpska trobojka zastava entiteta Rs jeli i to ratna zastava koju je nosala takozvana VRS i pod kojom su pocinjeni ratni zločini nad Bošnjacima i Hrvatima uključujući i presuđeni genocid u Srebrenici

  2. Ako se mi Bosnjaci kitimo sa hriscanskim ljiljanima vi se Srbi kitite sa turskom trobojkom ratnom zastavom entiteta rs koju je nosala takozvana VRS koju vam je nametnuo Sultan Mahmut drugi i vise ne serite

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *