TV K3

android aplikacija

instaliraj

Prnjavor: Završen Međunarodni sajam floristike (VIDEO)

Prnjavor: Završen Međunarodni sajam floristike (VIDEO)

Dvodnevni međunarodni sajam floristike u Banji Kulaši kod Prnjavora završen je sinoć izložbom svadbenih buketa i revijom vjenčanica, u kojem su učestvovali domaći cvjećari, ali i gosti iz Slovenije, Srbije i ostalih gradova Republike Srpske. Predavanje na sajmu vršila je specijalista floristike iz Slovenije Sabina Šegula.

Modna revija sa modernim bidermajerima, bila je kruna dvodnevno rada na Međunarodnom sajmu floristike! Domaćin sajma, Danijela Domuz, inače jedina vlasnica certifikata “Florcert” u BiH, stečenog u Švedskoj, koja je ujedno i inicijator sajma, istakla je da joj je veoma drago sto je njena cvjećara “Domuz” imala priliku da nauči nove tehnike u izradi buketa. U svemu joj je pomogla mentorka Sabina Šegula koja je pokazala osnovne tehnike pravljenja buketa za vjenčanje, kao i trendovske viseće aranžmane.

Sajmu folristike su posebnu notu dale djevojke u vjenčanicama i bidermajerima koje su se predstavile prisutnima i na najbolji način pokazale šta su sve osmislili maštoviti učesnici radionice.

Sajmskoj izložbi i reviji prisustvovali su i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i predsjednik SO Željko Simić. Tomaš je pohvalio angažovanje cvjećare “Domuz” izrazivši uvjerenje da su u danima opštine Prnjavor ove godine uspješno obuhvaćeni sadržaji za sve generacije i iz različitih oblasti.

U organizaciji sajma podrška je stigla sa svih strana, uključujući i opštinu Prnjavor, dok je cvijeće sponzorisala poznata firma “Oazis”.Organizatori su mišljenja da je ideja za održavanjem sajma nastala zbog nedostatka seminara i obuke u domenu cvjećarstva na ovim prostorima.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.