Prnjavor- U susret Bajramu imam Čelenka uputio čestitku

June 14, 2018, 2:14 pm

Vjernici muslimanske vjeroispovijesti večeras sa nastupanjem vremena akšam-namaza ispratiće sveti mjesec ramazan, mjesec posta tokom kojeg se vjernici, od zore do zalaska sunca, odriču hrane, pića, i drugih tjelesnih užitaka. U susret sutrašnjem ramazanskom Bajramu čestitku je uputio I Fikret Čelenka, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor.

Prvi dan Bajrama ove godine počinje 15. juna, a nakon mjesec dana ramazanskog posta, dočekujemo ga kao nagradu za naš ramazanski trud, istakao je Fikret ef. Čelenka, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor. Dodaje da će se Bajramska molitva održati u 6 džemata na području opštine Prnjavor a centralno obilježavanje je u gradskoj džamiji. Imam Čelenka je podsjetio I na lijep Bajramski običaj darivanja djece.

Čelenka dodaje da je nažalost iz godine u godinu sve manji broj vjernika te da ih je na području grada tokom godine koji stalno borave ovdje oko 500 dok je na području cijele opštine taj broj oko 1.800.

Čelenka je ovom prilikom uputio I Bajramsku čestitku uz tradicionalnu poruku Bajram Šerif Mubarek Olsun.

“Drage džematlije, poštovani Bošnjaci, podijelimo radost Bajrama sa našim sugrađanima sa kojima dijelimo ljepotu življenja u našem gradu Prnjavoru. Svima vam u svoje I u ime predsjednika Medžlisa islamske zajednice Prnjavor, Lokmana Iriškića, od srca želim sretan Bajram, moleći Boga za vaše zdravlje I uspjeh u životu I radu. Posebno želim Bajram čestitati bolesnim I nemoćnim sa dovom Stvoritelju Uzvišenom da im bude na pomoći. Neka vam je svima blagoslovljen I sretan Ramazanski Bajram riječima Bajram Šerif Mubarek Olsun”, poručio je imam Čelenka.

Imam je pozvao vjernike da drugog dana Bajram na dan šehida obiđu hareme I prouče fatihe najmilijima, a u sklopu obilježavanja na dan Bajrama se održava I svečana akademija u prnjavorskom Domu kulture od 20.00 časova.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *