Prnjavor: Kreativne radionice sa majkama u vrtiću “Pčelica”

February 24, 2018, 2:07 pm

Buket ruža ili neki drugi aranžman darovan od muške ruke i dandanas nalazi put do ženskog srca. U skladu sa tradicijom, kreativna radionica u susret Danu žena u Dječijem vrtiću “Pčelica” u Prnjavoru organizuje se već unazad nekoliko godina. Djeci i majkama svake godine na ovaj praznik omoguće da iskažu ljubav koju osjećaju prema ovom prazniku. Iz godine u godinu sve je veći odziv, istakao je direktor vrtića Boro Mijić.

“Radionice traju dva sata otprilike, više idemo po želji roditelja, koji i sami iniciraju i organizuju vrijeme okupljanja. Dvosatna radionica, druženje uz čaj i naravno rad”, istakao je Boro Mijić, direktor vrtića “Pčelica”.

Mališani i majke udružili su ruke i talenat kako bi izradili najljepše poklone za majke i životne saputnice. Od prošle godine, radionici su dali i humanitarni karakter.

“Roditelji svakako već kupuju… odnosno očevi, djedovi, muževi, pripadnici muške populacije, kupuju cvjetovi, te koristim priliku da ih pozovem da navrate do vrtića “Pčelica”, gdje će u holu biti izloženo sav naš dosadašnji rad”, dodaje Mijić.

Izrada čestitki, crteža, broševa te mnogobrojnih drugih ukrasa, počela je prije nekoliko nedjelja, a kako kažu majke, ovo je jedan vid učenja djece empatiji, saosjećajnosti i humanosti.

“Ovo je isto jako dobar način da djeca vježbaju svoje prstiće i da razvijaju svoju maštu. Evo već nekoliko godina “Pčelica” ovo organizuje, sada, u poslednje vrijeme i sa ovim humanitarnim karakterom. Mi se uvijek odazovemo, dođemo, lijepo se zabavimo i uradimo nešto korisno”, kaže Jelena Radivojević Stupar, majka djevojčice koja boravi u ovom vrtiću.

Osmi mart, Međunarodni dan žena, zaposlio je mališane i majke u vrtićima, gdje uveliko traje radna atmosfera. Pokloni za ovaj dan imaju određenu simboliku, kojima će ženskim članovima porodice biti čestitan njihov praznik.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *