Prnjavor: Izabrana najuređenija dvorišta (FOTO, VIDEO)

June 16, 2017, 12:27 pm

Titulu najuređenijeg dvorišta u kategoriji dvorište u stambeno – porodičnom objektu ponijelo je domaćinstvo iz Gusaka, vlasnika Dragana Krasića.

U kategoriji školskog dvorišta pobijedila je JU Gimnazija Prnjavor.

– Sa uređenjem dvorišta bavim se od 2008. godine. Potreban je svakodnevni rad, ali to ne predstavlja nikakav problem, čini nas srećnim i zadovoljnim. Ideje sam crpio sa svih strana, iz časopisa, interneta… Inače, koristim prirodne materijale, poput drveta, kamena, starih predmeta kao dekorativne elemente. Najbitnije je uklopiti pravu stvar na pravo mjesto – kaže Dragan Krasić, kome u uređenju dvoriša pomaže porodica.

U Gimnaziji su se za lijepo dvorište pobrinuli učenici i radnici ove škole.

– Mi već duži niz godina vodimo računa o našem dvorištu, pogotovo Ekološka sekcija. Prošle godine pokrenuli su inicijativu da se uredi i dvorište ispod škole, tako da smo sada kompletirali ovaj izgled dvorišta. Nagada nam znači puno znači da neko vidi naš trud i rad, a pogotovo mi je drago što su učenici najzaslužniji za tu nagradu – kaže Ljubinka Stanić, direktorica JU Gimnazije Prnjavor.

Inače, za najuređenije dvorište bilo je prijavljeno 12 kandidata. Birana su najuređenija dvorišta u kategoriji stambeno porodičnih objekata i školskog dvorišta, dok u kategorijama dvorište etažnih vlasnika i najuređeniji balkon nije bilo prijavljenih.

– Kriterijumi su bili vrijednost biljnog pokrova i održavanje biljaka, uložen lični trud i kreativnost domaćina – kaže Uroš Šušak, predsjednik Komisije za izbor najuređenijeg dvorišta.

Pobjednicima je novčane nagrade uručio načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

– Nakon 2008. godine, opština Prnjavor ove godine prvi put organizuje izbor najuređenijeg dvorišta. Moram pohvaliti ove ljude koji ličnim radom i trudom doprinose da i njihova dvorišta i cijela opština bude uređena. Ovo je vrijedno pažnje – rekao je Tomaš, dodajući da će akcija biti nastavljena i sljedeće godine i pozvao rađae da učestvuju u ovom takmičenju.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *