Potpredsjednici PDP Crnadak, Marković i Vučurević

December 12, 2015, 1:32 pm

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je novinarima nakon sjednice da su za predsjednike regionalnih odbora PDP-a iz devet izbornih jedinica izabrani Perica Bundalo, Milan Švraka, Zoran Talić, Milan Đukić, Slobodan Vasiljević, Milenko Ristić, Dragan Galić, Dragiša Delić i LJubiša Krunić.

Borenović je istakao da je Glavni odbor PDP-a snažno podržao donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH, čiji je prijedlog usaglašen sa predstavnicima političkih stranaka iz Republike Srpske i koji bi narednih dana trebalo da bude upućen u parlamentarnu proceduru.

“Očekujem da će razum prevladati i da ćemo sa političkim faktorima iz Federacije BiH u narednih nekoliko mjeseci donijeti zakon o Ustavnom sudu BiH i ispuniti obavezu koja nas čeka na putu ka EU, odnosno da strane sudije ne mogu biti u Ustavnom sudu BiH i da zaustavimo svaku vrstu daljih političkih tenzija”, naveo je Borenović.

On je rekao da će PDP sve učiniti da bude zaustavljen politički haos i da se snagom argumenata djeluje i zastupa interes Republike Srpske te da se sačuva puna bezbjednost građana Srpske i BiH.

Borenović je rekao da PDP očekuje zajednički dogovor u okviru Saveza za promjene i zajednički nastup na lokalnim izborima naredne godine.

On je naveo da Vlada Republike Srpske ponovnim zaduženjem sa 45 miliona KM obveznica dodatno krši Zakon o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske.

“Ekonomska situacija u Srpskoj je veoma teška i alarmantna i Vlada nema odgovor na brojna pitanja i zadužuje se bez ikakvih pravila”, kaže Borenović.

Borenović je rekao da očekuje da bi 21. decembra trebalo da bude održana posebna sjednica parlamenta Srpske na kojoj bi trebalo da dođe do smjene potpredsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, imenovanja potpredsjednika iz reda najveće opozicione stranke i kompletiranja skupštinskog rukovodstva.

On je rekao da je opozicija spremna da se vrati u parlament Srpske nakon što se ispoštuje poslovnik i kompletira skupštinsko rukovodstvo.

Govoreći o situaciji nastaloj nakon upada Sipe u Policijsku stanicu Novi Grad, Borenović je rekao da prvo treba utvrditi šta se tačno desilo, jer PDP ima informacije da je policija korektno sarađivala i bila sa Sipom u stanici.

“PDP osuđuje bilo kakvo nasilje bilo koje institucije nad drugom institucijom i pozivamo na razum kako bi se sačuvala puna bezbjednost građana Republike Srpske”, istakao je Borenović.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *