Petriotsi deklasirali Koltse za SB!

January 19, 2015, 8:54 am

Petriotsi su tako došli do osme titule u konferenciji AFC, a za titulu šampiona NFL lige boriće se sa Sijetl Sihoksima u Glendejlu, u Arizoni, 1. februara.

Petriotsi su u potpunosti kontrolisali susret u Bostonu, Tom Brejdi je bacio za tri tačdauna, a Legaret Blaunt je istrčao još tri, a Koltsi nisu mogli da im pariraju nijednog trenutka.

Nju Ingland je u prvom poluvremenu poveo 14:0, pre nego što su Koltsi prepolovili tu zaostatak, ali je u drugom periodu postojao samo jedan tim na terenu. Petriotsi su po jakoj kiši u Bostonu imali tri tačdauna u trećoj četvrtini i još jedan na startu četvrte i tako došli do druge najubedljivije pobede u istoriji borbe za titulu u AFC.

Brejdi je kompletirao 23 od 35 pasova za 226 jardi, dok je Blaunt imao 30 trčanja za 148 jardi. Na drugoj strani, Endru Lak se nije istakao, imao je 12 kompletiranih pasova iz 33 pokušaja za 126 jardi, a dva puta mu je presečen pas.

Petriotsi su u nedelju osvojili šestu titulu pod vođstvom Bila Beličeka, a takođe otkako je Tom Brejdi glavni kvoterbek. U Superboul se vraćaju posle četiri godine i poraza od Njujork Džajantsa, a igraće za svoju četvrtu šampionsku titulu. Prethodne tri osvojili su 2001, 2003. i 2004. godine.

“Biće to veliki izazov za nas. Igraćemo sa odličnim timom, ali spremni smo”, naglasio je Brejdi.

Za Petriotse će igranje u Glendejlu pored borbe za četvrti Superboul biti prilika i za iskupljenje za, bez sumnje, najteži poraz pod vođstvom Beličeka. Bilo je to u finalu Superboula 2008. godine, kada su takođe poraženi od Njujork Džajantsa sa 17:14, ali pošto su poveli sa 14:0.

 

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *