Peta konferencija preduzetništva žena u Republici Srpskoj (VIDEO)

September 23, 2022, 2:16 pm

U organizaciji Privredna komora RS u Modriči je održana “Peta Konferencija preduzetništva žena u RS”. Tema Konferencije bila je Inovacije za održivost, a otvorio ju je ministar privred i preduzetništva RS, Jekoslav Petričević.

Osnovni cilj Konferencije bila je promocija preduzetništva žena, ohrabrivanje postojećih i budućih preduzetnica za nove preduzetničke poduhvate, te kroz razmenu iskustava povezati preduzetnice iz zemlje i regiona. Na konferenciju je bilo prijavljeno 140 učesnica.

“Peta Konferencija preduzetništva žena u RS” održana je u okviru projekta „Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske“ koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća, a finansira Švedska. Tema Konferencije bila je Inovacije za održivost, a organizator Privredna komora RS.

Konferenciju je otvorio ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević, koji je naglasio da ministarstvo daje značajnu podršku ženskom preduzetništvu, a podršku preduzetnicama u Modriči pruža i opština Modriča.

Pored žena preduzetnica Konferenciji su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, međunarodnih organizacija i predstavnici privrede iz regiona.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.