Doboj: Treći sajam okupio 25 izlagača (VIDEO)

September 23, 2022, 2:15 pm

Poljoprivredni sajam članova klastera „Poljoklast“ u Doboju je okupio 25 izlagača sa popdručja dobojske regije. Ovo je treča godina da je održan ovaj sajam u organizaciji „Poljoklasta“ i Gradske uprave Doboj.

Med, sirevi, voće, povrće, likeri, rakije, džemovi i ostala zimnica, brojni proizvodi iz domaće radinosti – sve ovo što našlo se na štandovima učesnika trećeg po redu sajma poljoprivrede u Doboju. Nevenka Zorčić iz Lipca kod Doboja bavi se plasteničkom proizvodnjom paprika, paradajza, krastavaca i patlidžana. Pravi razne salate,ali i ajvar koji je najtraženiji.

U poređenju sa prošlo ove godine imali smo duplo više roda aronije rekli su iz poljoprivrednog gazdinstva Ristić iz Ostružnje Donje kod Stanara, koji se šest godina bave proizvodnjom ovog voća. Otkrili za koje proizvode su kupci najviše zainteresovani.

Prženi lješnjici slani i slatki u kombinaciji sa susamom , aronijom ‚ kokosom , čokoladom , čilijem , sjemenkama kajsije – ovo je dio ponude poljoprivrednog gazdinstva Nović iz Prnjavora.

Klaster koji okuplja poljiprivrednika sa područje dobojske regije postoji oko tri godine. Cilj je promocija i povezivanje malih poljoprivrednih proizvođača sa tržištem. Udruživanje i ovakvi sajmovi upravo doprinose da i oni plasiraju svoje proizvode kupcima.

Ovaj treći po redu sajam u Doboju okupio je dvadesetpet izlagača. Organizovali su ga klaster „Poljoklast“ i Gradska uprava Doboj. Iz gradskog kase najavili su veća podsticajna sredstva poljoprivrednim proizvođačima.

Klaster dobojske regije „Poljoklast“ broji tridesetak članova. Podjednako su zastupljeni i proizvođači povrća i mlijeka, pčelari, prerađivača voća, kao i druge kulture.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.