Pekić: Krajnje je vrijeme da se ukinu akcize (VIDEO)

September 22, 2022, 3:12 pm

Prema odredbama Poslovnika o radu Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući tih tijela, Nikola Špirić i Nebojša Radmanović, trebalo bi da do kraja ove sedmice sazovu održavanje sjednica oba doma kako bi se raspravljalo o ukidanju akciza na gorivo i uvođenju diferencirane stope PDV.

Prema riječima poslanika PDP-a u PD PS BiH, Mire Pekić, krajnje je vrijeme da se navedeni prijedlozi usvoje u parlamentarnoj proceduri i da se suspenduju akcize na gorivo, jer se kaže na tome radi još od marta ove godine.

Iako je 12. septembra zajednička komisija oba doma Parlamenta BiH usaglasila tekst zakona o izmjenama i dopunama zakona o akcizama ni do danas nije zakazana sjednica na kojoj bi se raspravljalo o suspenziji akciza na šest mjeseci kaže poslanik PDP-a u Predstavničkom domu PS BiH, Mira Pekić, koja smatra da je krajnje vrijeme da se ukinu akcize.

Uprkos tome ništa se kaže ne dešava a vlast se hvali rekordnim prihodima od indikrektnih poreza kojih je, kako je navela, za prvih osam mjesci ove godine više za milijardu ili 20 odsto.

Zbog svega navedog vlast u instituicijama BiH mora se prisiliti da zakaže sjednice oba doma na kojima bi se akcize napokon suspendovale, ističe Pekićeva.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.