Pekić: Krajnje je vrijeme da se ukinu akcize (VIDEO)

September 22, 2022, 3:12 pm

Prema odredbama Poslovnika o radu Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući tih tijela, Nikola Špirić i Nebojša Radmanović, trebalo bi da do kraja ove sedmice sazovu održavanje sjednica oba doma kako bi se raspravljalo o ukidanju akciza na gorivo i uvođenju diferencirane stope PDV.

Prema riječima poslanika PDP-a u PD PS BiH, Mire Pekić, krajnje je vrijeme da se navedeni prijedlozi usvoje u parlamentarnoj proceduri i da se suspenduju akcize na gorivo, jer se kaže na tome radi još od marta ove godine.

Iako je 12. septembra zajednička komisija oba doma Parlamenta BiH usaglasila tekst zakona o izmjenama i dopunama zakona o akcizama ni do danas nije zakazana sjednica na kojoj bi se raspravljalo o suspenziji akciza na šest mjeseci kaže poslanik PDP-a u Predstavničkom domu PS BiH, Mira Pekić, koja smatra da je krajnje vrijeme da se ukinu akcize.

Uprkos tome ništa se kaže ne dešava a vlast se hvali rekordnim prihodima od indikrektnih poreza kojih je, kako je navela, za prvih osam mjesci ove godine više za milijardu ili 20 odsto.

Zbog svega navedog vlast u instituicijama BiH mora se prisiliti da zakaže sjednice oba doma na kojima bi se akcize napokon suspendovale, ističe Pekićeva.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *