TV K3

android aplikacija

instaliraj

Otvoren istočni krak Koridora 10 (FOTO/VIDEO)

Otvoren istočni krak Koridora 10 (FOTO/VIDEO)

Cijela dionica auto-puta na istočnom kraku Koridora 10 danas je otvorena za saobraćaj, a svečanosti prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Bugarske Bojko Borisov.

Svečano će biti puštena u saobraćaj dionica od Proseka do Crvene Reke, čime će biti kompletiran auto-put od Niša do granice sa Bugarskom, kod Dimitrovgrada, dužine 86,8 kilometara.

 

12.25 Vučić je pozdravio je okupljene sa riječima zahvalnosti svima koji danas prisustvuju ceremoniji svečanog otvaranja Koridora 10.

-Hvala što ste ovdje i što volite Srbiju – rekao je predsednik Srbije

12.15  Prisutnima, prvi se obratio premijer Bugarske Borisov.

– Bugarska industrija koristiće ovaj auto-put u cjelosti, da plasira svoju robu ka Evropi. Srbiji neka je sa srećom. Želim da ga u zdravlju koristite – rekao je Borisov na otvaranju.

Na toj trasi je i tunel Bancarevo, gdje je lijevi tunelski kanal morao da se produži, a ispostavilo se i da je neophodno izgraditi i galeriju u koju je ugrađeno 132 šipa i više od 10.000 metara kubnih betona.

Vrijednost izgradnje istočnog kraka procijenjena je na 476 miliona evra.

Istočni krak Koridora 10, koji je dug 86,8 kilometara, karakteriše 87 mostova, pet tunela, pet saobraćajnih petlji. Ugrađeno je 780.000 tona asfalta.

Ovaj krak Koridora 10 povezuje Nišavski i Pirotski okrug, Srbiju i Bugarsku, a od izuzetnog je značaja i kao tranzitni koridor za saobraćaj do centralne Evrope i Turske i dalje ka Bliskom istoku.

Vučić je ranije najavio da će do 1. decembra vožnja auto-putem istočnog kraka Koridora 10 biti besplatna.

(Tekst: RTRS – Foto: P.Milošević, D.Alihodžić)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.