Omladinski parlament Modriča donio odluku o projektima (VIDEO)

April 24, 2024, 5:22 pm

Omladinski parlament  SŠC “Jovan Cvijić” Modričia održano je danas svoju 15. sjednicu. Tokom sjednice donijeta je odluka o tzv.velikim i malim projektima, koji će se realizivati u ovoj godini sredstvima iz opštinskog budžeta.

Pred delegatima Omladinskog parlamenta Modriča, na 15. sednici našla su se tri prijedloga za tzv.veliki projekat koji će biti realizovan u ovoj godini sredstvima iz opštinskog budžeta. Riječ je o projektima “Ekonomski kabinet” čija je vrijednost  5. 650 KM, “Sportska oprema” vrijednosti 7. 420 KM i projekat “Mural Jovan Cvijić i uređenje školskog prilaza” koji je 7. 430 KM. Nakon izlaganja predlagača svih projekata , većinom glasova delegata usvojen je projekat “Mural i uređenje školskog prilaza”. Zbog istaknute važnosti svih predloženih projekata načelnik opštine Modriča Jovica Radulović donio je odluku da se iz budžetskih sredstva, pored odabranog projekta, realizuje i projekat “Sportska oprema”.

Većinom glasova odabran je projekat  „Oslikavanje murala i uređenje prostra ispred ulaza u školu“, dok je odlukom načelnika podržan i projekat „Nabavka sportske opreme“, koji je bio drugi po broju glasova delegata.

„Mural je uvijek bio simbol naše škole, isticao je,  te zaslužuje da se ponovo nađe na zidu“, izjavila je Sofija Lukić.

Dragan Tomušilović, koji je predstavio projekat nabavke nove sportske opreme je istakao da će se olakšati  rad profesorima i učenicima, jer je postojeća  oprema dotrajala, te omogućiti formiranje novih sportskih sekcija.

„Nećemo odustati od našeg projekta, te ćemo ga kandidovati i naredne godine, jer je veoma koristan. Ekonomski kabinet bi prezentovao kako to izgleda funkcionisanje preduzeća, a ekonomski softver bi dobili besplatno“, rekla je Vanja Sajić.

Pored tzv.velikih projekata prihvaćena su i tri tzv. mala projekta ukupne vrednosti 2.500 KM. I ovi projekti biće finansirani  sredstvima iz opštinskog budžeta.

U okviru tačke „Aktuelni čas“ delegati su postavljali načelniku opštine razna pitanja koja se tiču naše lokalne zajednice, na koja je rado odgovorio.

„Ovo je prilika da se naši učenici uče ne samo parlamentarizmu, nego i diskusiji u okviru projekata i svega onog  što kandiduju. Svi predloženi projekti su važni za cjelokupnu lokalnu zajednicu. Obećali smo realizaciju dva velika projekta, umjesto dosadašnje prakse pružanja podrške jednom projektu. Zahvaljujem se na nizu postavljenih ozbiljnih pitanja koja se tiču funkcionisanja zajednice, ali i budućnosti njih kao budućih akademskih građana. Pokušali smo da kroz konstruktivan dijalog dođemo do najboljih odgovora“, istakao je načelnik Jovica Radulović nakon završetka sjednice.

Omladinski parlament SŠC “Jovan Cvijić” osnovan je 2009.godine od kada je realizovno 57 projekata za mlade, ukupne vrednosti 116.900 KM.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *