Odluka o zabrani ulaska u BiH Koviću i Petronijeviću bila je mimo prava, zakona i Ustava

May 28, 2023, 1:02 pm

Republika Srpska zalagala se za rješavanje pitanja ukidanja zabrane ulaska u BiH univerzitetskom profesoru Milošu Koviću i advokatu Goranu Petronijeviću i to nije bilo teško jer je odluka o zabrani bila mimo prava, zakona, Ustava i međunarodnih konvencija o slobodama čovjeka, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

– Drago mi je da je struktura u BiH sa kojom sarađuje vlast u Srpskoj razumjela da ta zabrana nema nikakvog smisla. Odmah nakon formiranja novih vlasti htjeli smo da preispitamo sve ono što je loše i nakaradno urađeno ranije. Nesumnjivo je mnogo toga bilo u obavještajnom sektoru gdje su nekadašnji direktor Obavještajno-bezbednosne agencije Osman Mehmedagić Osmica, njegova struktura i, nažalost, Srbi koji su ga pratili u toj strukturi, donosili takve sramne odluke koje nisu imale nikakvog smisla – naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, “takve odluke su bile motivisane muslimanskim potrebama da spriječe bilo koji srpski autoritet da se pojavi na ovim prostorima, pa tako i profesora Kovića”.

– Drago mi je da je struktura sa kojom sada sarađujemo razumjela da to nema nikakvog smisla i da to treba da bude ukinuto, što danas vidimo. Ovo ne bi moglo biti bez koordinacije – poručio je Dodik.

Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *