Nevjerovatan podvig na Aljasci: Jovica je istrčao 565 kilometara na -20 stepeni i to na posnoj ishrani, a evo zbog čega se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda

November 15, 2023, 9:13 am

Na društvenoj mreži Instagram, stranica “Otacastvo” je podijelila inspirativnu priču o srpskom ultramaratoncu Jovici Spajiću. Ovaj hrabri momak je nedavno pobijedio na jednoj od najzahtjevnijih trka na svijetu, koja se održava na Aljasci.

Jovica je član srpskih bezbjednosnih snaga SAJ i već godinama se bavi trčanjem na ekstremnim terenima. Za samo sedam dana, četiri sata i 29 minuta, on je uspio da pretrči nevjerovatnih 565 kilometara u uslovima gdje je temperatura bila i -20 stepeni Celzijusovih.

 

Njegova hrabrost i izdržljivost su zaista impresivne, posebno ako se uzme u obzir da je Jovica na ovu trku otišao na posnoj ishrani.

Međutim, ovo nije prvi put da je Jovica ostvario nevjerovatne sportske podvige. On je poznat kao rekorder u trbušnjacima, sa čak 30.000 bez predaha za 24 časa, zbog čega se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda. Pored toga, Jovica je pobijedio na brojnim svjetskim trkama, uključujući i onu koja se održavala u džunglama Amazonije.

Ali, ono što je još više impresivno kod Jovice jeste njegova humanost i rodoljublje. Na trkama širom svijeta, on je promovisao udruženje osoba koje pate od plućne hipertenzije, pokazujući svoju velikodušnost i brigu za druge, piše ATV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *