Braća Hofman godinama pune stupce crne hronike

November 15, 2023, 8:50 am

Miljanu Vidoviću Hofmanu, koji je zajedno sa rođenim bratom Ljubanom uhapšen u petak u beogradskom restoranu u tržnom centru u Beogradu već se sudi za nanošenje teških tjelesnih povreda. Dok njegov brat Ljuban u svom dosijeu ima krivično delo napad na službeno lice.

Miljanu se sudi pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog sumnje da je 2021. godine ispred jednog restorana udarao muškarca rukama i nogama, te da mu je tada naneo tješke telesne povrede, prenosi Blic.

Prema rečima njihovog izvora, Miljan Hofman bio je osuđen 2021. godine u Novom Sadu za isto krivično djelo i tada je osuđen na kućni zatvor.

Kod tužioca rekli samo dvije rečenice

Braća Miljan i Ljuban Hofman Vidović koji su uhapšeni nakon niza snimaka na kojima se vidi kako maltretiraju osoblje nekoliko restorana i kafića i dostavljače hrane na saslušanju kod tužioca rekli su samo dvije rečenice.

Oni su negirali krivična djela koja im se stavljaju na teret.

– Rekli su samo da nisu krivi i da neće da odgovaraju na pitanja – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Nakon ovoga Prvo osnovno javno tužilaštvo predložilo je sudu da im se odredi pritvor zbog bojazni da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke koji tek treba da budu saslušani, ali i zbog bojazni da bi mogli da ponove ili izvrše nova krivična djela imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećene svjedoke, svjedoke i prikupiti ostale neophodne dokaze nakon čega će biti doneta konačna odluka.

Kako smo ranije pisali, Ljuban i Miljan Hofman su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i prijetnje.

U jednom od poslednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori.

Plakali u pritvoru

Kako piše Telegraf, braća Hofman su plakala u pritvoru.

– Cvilili su kao djevojčice. Molili su za milost – kazao je izvor.

Svi uhapšeni su, inače, razdvojeni u zasebne ćelije.

(Blic)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *