Najzgodniji Arapin na svijetu: Maneken koji mami uzdahe gdje god se pojavi je protjeran iz Saudijske Arabije (FOTO)

September 20, 2023, 7:23 am

Omar Borkan je maneken koji je postao svjetski poznat kada je u medije dospjela priča o tome kako su ga 2013. godine protjerali iz Saudijske Arabije i to zato što je prelijep.

Tada su časopisi širom planete počeli da se otimaju, želeći da se baš on nađe na njihovoj naslovnici, a dogovori za reklame su se samo nizali.

Međutim, istina baš i nije onakva kakvom ju je on predstavio. Tokom festivala u Rijadu, došlo je do incidenta i to na štandu na kojem su radili on i još dvojica manekena.

 

Oko štanda su se okupile žene, a Borkan je navodno neprimjereno plesao, pa ga je vjerska policija zamolila da napusti štand, jer njihov zakon ne dozvoljava takvu vrstu komunikacije muškaraca i žena koji nisu u srodstvu.

Borkan je tada “pustio” priču da je protjeran iz zemlje zbog ljepote, a ta priča je ubrzo obišla svijet i “eksplodirala” u medijima. Omar je, upravo zahvaljujući toj priči, proglašen i za “najzgodnijeg Arapina na svijetu”.

 

Nakon incidenta, maneken se 2013. godine preselio u Vankuver gdje i danas živi. 2015. godine obožavateljke su bile očajne kada je objavio da se oženio izvjesnom Jasmin. Tada su komentarisale da je njegova izabranica muškobanjasta, kao i da se previše podvrgla plastičnim operacijama.

Par se nije obazirao na ove komentare, a kruna njihove ljubavi bio je sin kojeg su dobili 2016. godine. Ipak, prema pisanju stranih medija par se razveo dvije godine kasnije.

 

Pored toga, Borkan je 2021. godine deportovan iz Dubaija i to jer je na svom Instagram profilu objavio snimak na kojem se vidi kako puši marihuanu.

Tada se oglasio i komadant za poslove kriminalističke istrage u Dubaiu, koji je naveo da je odlučeno da se Borkan “deportuje” iz Emirata jer promoviše sumnjiv moral.

Dakle, postao je nepoželjan i u Dubaiju, ali ljepota sa tim, kako stvari stoje, nema apsolutno nikakve veze, piše Blic Žena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *