Na Jahorini ekonomski poslovni forum (VIDEO)

March 28, 2019, 8:03 pm

Na Jahorini je danas počela osma po redu Naučna konferencija „Jahorinski poslovni forum 2019“, na temu „Tržište, moral i ekonomska politika u svijetlu evropskih integracija“.

Konferencija je okupila oko stotinu učesnika iz Bosne i Hercegovine i regiona, a organizatori manifestacije pored Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ekonomski fakulteti iz Subotice, Podgorice i Skoplja.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radomir Božić rekao je da je na ovogodišnjoj konferenciji prezentovano 60 naučnih radova koji su iz različitih uglova analizirali ekonomske teme u kontekstu modernizacije ekonomije s ciljem smanjenja ekonomskog jaza između balkanskih zemalja i zemalja Evropske unije.

Koorganizatori osme po redu naučne konferencije – dekan Ekonomskog fakulteta iz Subotice Aleksandar Grubor, prodekan Ekonomskog fakulteta iz Podgorice Boban Melović i prodekan Ekonomskog fakulteta iz Skoplja Predrag Trpeski ocijenili su da ovakvi forumi, razmjenom iskustava eminentnih predstavnika ekonomskih nauka, doprinose razvoju zemalja u regionu.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić i gradonačenik Istočnog Novog Sarajeva Nenad Vuković rekli su da u okivru Univerziteta Ekonomski fakultet zauzima važno mjesto kao rasadnik budućih kvalitetnih kadrova.

Udruženje ekonomista Republike Srpske, u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, 23. i 24.aprila ove godine, godine organizovaće četvrti „Jahorina ekonomski forum“ pod nazivom „Ekonomija novog doba – inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja“.

(OSM TV)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *