Doboj: Projekat smanjenja fakora rizika (VIDEO)

March 28, 2019, 8:00 pm

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i devet javnih ustanova iz Doboja potpisali su ugovore za dodjelu malih grant sredstava u okviru projekta “Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika”.Ukupna vrijednost grant sredstava veća je od 150 hiljada maraka.

Dječije obdanište Majka Jugovića jedna je od ustanova koja učestvuje u projektu “Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika”.Oni su potpisivanjem ugovora dobili grant sredstva u iznosu od 30 hiljada maraka za dva projekta.Polovina će biti utrošena na mašine za pranje suđa i blendere za spremanje zfdravog obroka u vrtiću.Druga polovina sredstava planirana je za uređenje igraonica,kako bi tokom zimskog periodu imali uređen prostor za bavljenje spšortskim aktivnostima.

Zdravom ishranom baviće se i učenici Ugostiteljsko i trgovinske škole u Doboju.Njih pedesetak edukovaće se kako praviti zdrav obrok umjesto brze hrane.
Potpisivanjem ovog ugovora o dodjeli grant sredstava ušlo se u B fazu projekta.Već dvije godine grad Doboj učestvuje u njemu.

Cilj projekta “Smanjenje faktora zdravstvenih rizika” je promjena stavova građana o rizičnim ponašanjima po zdravlje stanovništva, među kojima su konzumiranje duvana i alkohola, nezdrava ishrana,te nedovoljna fizička aktivnost.Projekat u Republici Srpskoj sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske, uz podršku Svjetske banke i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i to u gradovima Doboj i Zvornik.

https://www.youtube.com/watch?v=1hAPz3wlgg8

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *