Motiv Vanjinog ubistva novac: Njena majka nedavno prodala stan (VIDEO)

December 4, 2023, 11:23 am

Motiv ubistva Vanje Đorčevske (14) je bio novac, ono što je strašnije u ubistvu male Vanje je to što je u slučaj umiješan i njen otac.

Prema informacijama, Vanjina majka je prodala stan i novac od te prodaje je bio motiv za iznudu, ali ćemo sve te stvari provjeriti u toku postupka, rekao je Gavril Bubevski povodom slučaja ubistava Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog.

Bubevski je rekao da je djevojčica oteta na ulazu u zgradu.

Otac kidnapovane i ubijene 14-godišnje djevojčice podijelio je sa ubicama informacije o tome kada će i kako Vanja izaći iz kuće, kako bi organizovana grupa od petorice mogla da iznudi novac od majke, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Vanja je oteta “sitroenom”, vozilom nestalog, a potom i ubijenog Žežovskog koji je, kako se vjeruje dugovao novac organizatoru otmice Ljupčetu Palevskom.

Ljupčo Palevski
FOTO: VASKO EFTOV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Organizator ubistva, koji je prema svim navodima vjerovatno Ljupče Palevski zvani Palčo, kojeg je ministar nazvao monstrumom, bio je i taj koji ju je upucao.

– Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra ubio tinejdžerku iz pištolja, prema do sada utvrđenim dokazima, negdje oko 10 sati, uplašio se dokaza koje bi policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave počinjenog krivičnog djela. Mogu da obećam da ćemo ja i institucija učiniti sve da ovu osobu ili ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo – rekao je ministar Spasovski.

Glavni javni tužilac Skopskog javnog tužilaštva Gavril Bubevski objasnio je da je, prema izjavama privedenih, organizovana grupa odlučila da ubije djevojčicu, a potom od majke traži novac. Tačno vrijeme ubistva biće poznato nakon što dobiju rezultate obdukcije, piše Blic.

(Srpskaindo – Foto: FACEBOOK/DRUŠTVENE MREŽE / YOUTUBE)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *