Mask objavio mem – smije se najavljenoj tužbi Twittera

July 11, 2022, 8:30 am

Milijarder Ilon Mask je u kasnim večernjim satima u nedjelju putem fotografija objavio svoju reakciju povodom najave rukovostva Twittera da će ga tužiti i prisiliti da završi preuzimanje te kompanije za 44 milijarde dolara.

Uzdržavši se od bilo kakvih sopstvenih riječi, šef kompanije “Tesla” i Spejseksa je objavio na Twitteru mem sa svojim slikama na kojima se smije natpisima koji prepričavaju slijed događaja oko njegove ponude za preuzimanje Twittera u posljednjih nekoliko mjeseci.

Fotografije na nasmijanog Maska prate natpisi: “Rekli su da ne mogu da kupim Twitter”, onda: “Oni neće da objave informacije o botovima”, zatim: “Oni sada hoće da me putem suda natjeraju da kupim Twitter”, a pored posljednje, koja ilustruje kako on “puca od smijeha” piše: “Oni će sad na sudu morati da otkriju informaciju o botovima”.

Cijeli mem pokazuje bezbrižan stav najbogatijeg čovjeka svijeta u vezi sa složenim i skupim dogovorom o akviziciji Twittera, koji se odrazio na pad “Teslinih” akcija i zbog kojeg se u nekoliko navrata pribjegavalo privremenom finansiranju.

Mask je prvo pristao da preuzme Twitter po cijeni od 54,20 dolara po akciji krajem aprila, nakon što je stekao značajan udio u toj kompaniji što je poguralo cijenu akcija naviše. On je kasnije izrazio nezadovoljstvo dogovorom o preuzimanju tvrdeći da Twitter nije otkrio važne informacije, kao što je konkretan broj lažnih naloga i neželjene pošte.

“Uprava Twittera je opredijeljena za zatvaranje transakcije po cijeni i uslovima dogovorenim sa gospodinom Maskom i planira da pokrene sudski postupak radi sprovođenjea sporazuma o merdžovanju”, tvitovao je u petak predsjednik te kompanije Bret Tejlor.

Akcijeama Twittera u petak je trgovano po cijeni od 36,81 dolara, ili za trećinu ispod dogovorene cijene za preuzimanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *