Hitrou se javno izvinio zbog neprihvatljivog kvaliteta usluga

July 11, 2022, 8:33 am

Londonski aerodrom Hitrou izvinio se zbog neprihvatljivog kvaliteta usluga posljednjih nedjelja, dugih redova, kašnjenja u opsluživanju osoba sa smanjenom mobilnošću i problema s prtljagom, jer se u posljednja četiri mjeseca bori s najvećim rastom broja putnika u 40 godina.

Aerodrom, koji je u junu opslužio skoro šest miliona putnika, saopštio je da je brza obnova kapaciteta “veoma izazovna”, prenosi Rojters.

Glavni izvršni direktor Hitroua Džon Holand Kej naveo je da će se “nadzirati promjene u rasporedu letenja koje su avio-kompanije podnijele kao odgovor na zahtjev Vlade da se tokom ljeta minimiziraju poremećaji za putnike”, i da će zatražiti od njih da preduzmu dalje mjere ako bude potrebno.

Britanska vlada i Uprava za civilno vazduhoplovstvo zatražili su prošlog mjeseca od vazduhoplovnog sektora da razmotre ljetni red letnja, uključujući dodjelu slotova, kako bi podstakli avio-kompanije da nekažnjeno ne otkazuju letove.

Britiš ervejz, najveća avio-kompanija na aerodromu Hitrou, i drugi prevoznici otkazali su stotine letova proteklih nedjelja.

Šef Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA) Vili Volš kritikovao je ovaj aerodrom što se nije bolje pripremio za nagli rast potražnje, navodeći da se cijeli lanac ponude avio-sektora zbog toga suočava s problemima.

Uprava Hitroua je saopštila danas da je regrutovanje kadrova započeto još u novembru, i da će se do kraja jula broj osoblja zaduženog za obezbjeđenje vratiti na nivoe prije pandemije.

(Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *