Kremlj odgovorio na uvrede Bajdena

February 22, 2024, 11:12 am

Kremlj je danas reagovao na uvredu koju je američki predsjednik Džo Bajden izrekao na račun ruskog kolege Vladimira Putina, nazvavši ga “ludim kučkinim sinom”.

Šef Bijele kuće je to kazao tokom jučerašnjeg donatorskog skupa u San Francisku.

Gardijan prenosi ocjenu Kremlja da Bajdenov komentar predstavlja “sramotu za Ameriku”.

“To što je predsjednik SAD koristio takav riječnik protiv šefa druge države teško da može da uznemiri našeg predsjednika, predsjednika Putina. Ali, to unižava onog ko koristi takav riječnik”, kazao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

On je dodao da je predsjednik SAD “vjerovatno pokušao da glumi holivudskog kauboja”.

Gardijan podseća da je Bajden ranije nazivao Putina ubicom, pravim siledžijom, ratnim zločincem i koljačem.

Malo nakon početka ruske invazije na Ukrajinu prije nešto više od dvije godine predsjednik SAD je poručio da Putin “ne moće da ostane na vlasti”.

Rojters prenosi da je Bajden na predizbornom skupu u San Francisku upozorio da uvijek postoji pretnja od nuklearnog sukoba, ali da klima i dalje ostaje egzistencijalna prijetnja po čovječanstvo.

“Ovo je posljednja egzistencijalna prijetnja. U pitanju je klima. Mi imamo tog ludog ku*kinog sina kao što je taj tip Putin i uvijek moramo da brinemo da postoji mogućnost nuklearnog sukoba, ali egzistencijalna prijetnja po čovječanstvo je klima”, kazao je Bajden maloj grupi donatora.

Britanska agencija navodi da je Bajden riječima da su “ku*kini sinovi” vrijeđao i druge ljude.

On je u januaru 2022. uhvaćen, dok je mikrofon slučajno bio uključen, kako istu uvredu upućuje izvještaču Fox News iz Bijele kuće.

Podsjeća se da je Bajden prošle nedjelje optužio Putina i “njegove siledžije” za smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

(Nezavisne – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *