Koncert muzičke škole “Konstantin Babić” iz Prnjavora za kraj školske godine (FOTO)

June 2, 2023, 2:57 pm

Učenici, nastavnici i profesori škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” iz Prnjavora rezultate svog truda tokom školske godine predstavili su prnjavorskoj publici.

Učenici kažu tokom cijele godine vrijedno su radili kako bi se profesorima, roditeljima i drugim gostima predstavili u najboljem svjetlu.

“Danas nastupam sa horom. S obzirom da ove godine završavam prvi razred, zadovoljan sam kako je školska godina protekla. Škola je ispunila sva moja očekivanja”, kaže učenik prvog razreda Srednje muzičke škole “Konstantin Babić” iz Prnjavora Marko Nešić.

Na koncertu je učestvovala i učenica petog razreda Osnovne muzičke škole Teodora Ignjatić. Kaže, voli da svira klavir ali i da pjeva u horu.

U okviru srednje muzičke škole “Konstantin Babić” djeluje i smjer solo pjevanja , čiji su đaci veoma uspješni. Jedna od učenica koja pohađa ovaj smjer je i Maja Kitić.

Kaže, muzika je ono što ju zanima i što voli, pa joj školske obaveze ne padaju teško.

“Ne bih sebe mogla da zamislim ni u jednoj drugoj školi. Muzika je moj život, svima onima koji vole muziku, sviranje i pjevanje preporučila bih da se pridruže našoj školi”, kaže ona.

Godišnjim koncertom sumirali smo sve naše rezultate tokom ove školske godine. Đaci su bili vrijedni, dokaz je i bogat program, kažu iz uprave škole.

U Muzičkoj školi u Prnjavoru obrazuju i djeca sa područja drugih opština, prije svega Doboja, Dervente, Modriče, Teslića, što je posebno izraženo u srednjoj školi.

Uskoro slijedi i upis đaka u novu školsku godinu, a da je Muzička škola “Konstantin Babić” iz Prnjavora  dobar izbor potvrdili su i njeni sadašnji đaci.

Prijem dokumenata za srednju muzičku školu biće 19. i 20. juna, a prijemni ispit i provjera muzičkih sposobnosti za učenike koji nisu išli u osnovnu muzičku školu predviđeni su za 22. i 23. jun.

Srednju muzičku školu može upisati ukupno 16 učenika, od kojih 10 instrumentalni, a šest teoretski odsjek.

TVK3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *