Kijanu Rivs otkrio koja su njegova dva najlošija filma

November 21, 2023, 8:07 am

Kanadski glumac Kijanu Rivs nedavno je za medije otkrio koja svoja dva filma smatra najlošijim.

Naime, iako je glumac najpoznatiji po svom radu u žanrovima kao što su akcijski trileri, povremeno je znao glumiti i u horor filmovima.

Tako je prema kritičarima u filmu “Constantine” imao jednu od svojih najboljih horror izvedbi, nadilazeći granice nadnaravnog filmskog žanra i dovodeći ulogu kultnog detektiva u novo svjetlo. Horor reditelja Fransisa Lorensa Rivsa je označio kao jednu od najznačajnijih filmskih zvijezda u to vrijeme.

Međutim, iako je Rivsova uloga u ovom filmu smatrana pravim kinematografskim čudom, postoje neki horror filmovi koje on smatra da su najlošije kvalitete.

Reeves je jednom objasnio da je bio prevaren u svojoj ulozi u horor filmu “The Watcher” iz 2000. Godine. Radnja filma govori o nekadašnjem agentu FBI kojeg uhodi serijski ubojica.

Rivs je jednom rekao:

– Scenarij mi nikad nije bio zanimljiv, ali moj je prijatelj krivotvorio moj potpis na ugovoru. Nisam mogao dokazati da jeste i nisam želio da me tuže, pa nisam imao drugog izbora nego snimiti film – priznao je Rivs.

Kasnije je progovorio o horor filmu “Knock Knock” iz 2015. godine jer su mediji primijetili da više ne glumi u sličnim filmovima.

– Bila je to katastrofa. Mrzim taj film. To je užasno – poručio je glumac.

Inače, Rivs najpoznatiji je po franšizama “John Wick” i “Matrix”, ali ostvario je uloge i u romantičnim filmovima kao što su “The Lake House”, “Sweet November”, “My Own Private Idaho” i “Destination Wedding”.

Srpskainfo.com (Foto: arhiva)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *