Izlila se rijeka Modran u Suvom Polju, u porastu i Drina

May 31, 2023, 7:14 am

Rijeka Modran u bijeljinskom naselju Suvo Polje razlila se na poljoprivrdne površine i zaplavila tri domaćinstva u Donjoj Zaovici i za sada nema informacija da je voda prodrla u stambene objekte, a ekipe civilne zaštite su na terenu i pružaju pomoć ugroženima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Vodostaji bujičnih vodotoka Јanje, Gnjice i Lukavca u Bijeljini su u naglom porastu nakon što je u protekla 24 časa na području grada palo 42,8 litara kiše po metru kvadratnom.

Vodostaj rijeke Drine jutros u 6.00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je 236 centimetara i u porastu je za 60 centimetara u protekla 24 časa, dok je protok Drine na Hidroelektrani Zvornik u 8.00 časova bio 702 metra kubna u sekundi.

Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od 450 centimetara.

Vodostaj rijeke Save u 6.00 časova na vodomjernoj stanici Јamena iznosio je 917 centimetara i od ponoći je u porastu za dva centimetra.

Granica redovne odbrane od poplava je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Јamena dostigne kotu od 970 centimetra.

(Srna – Foto: Arhiva/Ilustracija)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *