Ivanić: Sankcije nas vraćaju unazad (VIDEO)

January 18, 2017, 7:03 pm
Predsjedavajući Predsjedništav BiH Mladen Ivanić, komentarišući uvođenje sankcija SAD predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, rekao je da je važno da institucije i građani Srpske ne budu sankcionisani.

– Nisam srećan i zadovoljan što se sankcije ponovo javljaju. To nas vraća unazad. Politika sankcija je pogrešna i neće riješiti probleme – rekao je Ivanić.

Odgovarajući na pitanje šta je razlog uvođenja sankcija, Ivanić je rekao da to najbolje znaju Dodik i američka administracija koji su, kako kaže, tokom svojih dosadašnjih odnosa imali i uspone i padove.

“U svakom slučaju, sankcije neće riješiti aktuelne političke probleme i s tim u vezi, sasvim su nepotrebne određene euforične izjave koje dolaze od političara iz Federacije BiH i koje unose preveliku politizaciju u ovaj slučaj”, rekao je Ivanić.

Komentarišući određene zahtjeve da predsjednik Srpske podnese ostavku, Ivanić je naglasio da je Dodik izabran glasovima građana Republike Srpske i da je prirodno da i, eventualno, bude promijenjen samo glasovima tih građana.

“Kao neko ko dolazi iz opozicije, učiniću sve da ta promjena bude izvršena na legitiman način, a ne bih koristio nikakva druga sredstva za promjenu političkih ličnosti, pogotovo ne u toku mandata”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

Izvor: RTRS/SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *