Hrvati neće Ilića, Miroslav: Za svaku tvrdnju treba neki dokaz

February 3, 2015, 8:07 am

Miroslav Ilić našao se na udaru Hrvata jer Udruženje dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata traži da se otkaže njegov koncert u Vinkovcima zakazan za 12. februar.

Hrvatski domoljubi od organizatora nastupa Slavuja iz Mrčajevaca, kao i od gradskih i državnih institucija, zahtevaju trajnu zabranu izvođača iz Srbije koji pevaju četničke pesme i na bilo koji način propagiraju ili veličaju četništvo.

– Miroslav Ilić na koncertima u Srbiji peva i veliča četničke pesme i četničku ideologiju. Nastup Ilića tim više je neprihvatljiv u vremenima kada hrvatska policija pod okriljem noći protivpravno skrnavi spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Splitu, te kada se sve češće grubo nasrće na dignitet Domovinskog rata i satanizuju hrvatski branitelji, navode u saopštenju branioci, koje prenosi Glas Slavonije, i dodaju da su u Vinkovcima još vidljivi tragovi razaranja, koje su, kako kažu, počinili pobornici velikosrpske ideologije i pripadnici četničkog pokreta.

Organizatori koncerta pevača i člana žirija u šou programu „Pinkove zvezde“ kažu da nastup neće biti otkazan i ne žele da komentarišu napade na Miroslava. Ilić takođe nije želeo da se dublje uvlači u ovu priču.

– Zaista ne bih to komentarisao. Da ste me to pitali pre 20 godina, rekao bih da za svaku tvrdnju treba da se priloži neki dokaz. Ali kad bolje razmislim, to bih izjavio i danas – poručuje pevač iz Srbije.

Inače, Ilić je jedan od prvih izvođača koji je nastupao u Hrvatskoj posle ratnih sukoba, a nije poznato da je ikada pevao pesme koje se mogu podvesti pod četničke.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *