Formiranje opštine – šansa razvoja

September 9, 2014, 11:25 am

On je tokom diskusije na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao da će status opštine i razvoj koji će time biti omogućen doprinijeti i ostanku stanovnika na tom prostoru.

Poslanik PDP-a Slobodan Popović istakao je potrebu da se zakonom odrede uslovi koje treba ispunjavati određeni prostor da bi se mogao kvalifikovati da postane jedinica lokalne samouprave.

Poslanik SDA Senad Bratić izrazio je nadu da će budući skupštinski sastav imati razumijevanje i za mogućom inicijativom da se status opštine da prijedorskoj mjesnoj zajednici Kozarac.

Mladen Kršić iz SDS-a, koji dolazi sa područja Stanara, uz zahvalnost svim akterima koji su doveli do ove inicijative i njene realizacije, rekao je da je to davnašnja želja stanovnika tog područja.

On je predložio da Narodna skupština obaveže Vladu Srpske da u budžetu za narednu godinu uvrsti milion KM kao inicijalna sredstva za tu novoformiranu opštinu.

Polanik SDP-a BiH Behzad Čirki smatra zabinjavajućim to što u Srpskoj postoji više opština koje imaju stotinjak građana, a da je mjesnim zajdnicama ukinut status pravnog lica, iako neke imaju i više hiljada stanovnika, te dodao da je proglašenje Stanara opštinom “veliki iskorak ka građanima”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *