Cilj 12 poslaničkih mandata u parlamentu Srpske

September 9, 2014, 11:26 am

 

“Niko neće moći sastaviti vlast bez tih poslanika, a nećemo u vlast tamo gdje ne možemo provoditi ideje koje smo našim programom predvidjeli i ideje koje čujemo od građana”, rekao je na konferenciji za novinare lider DNS-a Marko Pavić.

On je dodao da je opšta orijentacija ove koalicije ekonomija, bez koje nema prosperiteta, te da žele stimulisati industriju, poljoprivredu, zapošljavanje, a ne restrikcije i otpuštanje.

Pavić je kao primjer dobrog upravljanja naveo grad Prijedor, gdje je DNS na vlasti, a kao mjesto koje je ocijenjeno kao “najpovoljnije poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, gdje nema korupcionaških afera, gdje je posljednjih dvije i po godine 3.000 ljudi manje na birou”.

On je podsjetio da DNS daje podršku kandidatu iz koalicije sa SNSD-om i SP-om za predsjednika Republike Srpske Miloradu Dodiku i kandidatu za člana Predsjedništva BiH iz Srpske Željki Cvijanović.

Predsjednik Napredne Srpske Adam Šukalo rekao je da ova stranka u izbore ulazi s puno optimizma i nade da će koalicija DNS-NS-SRS “na uzavreloj političkoj sceni Srpske donijeti mir i stabilnost”, da Srpska nakon izbora ne bi ušla u revoluciju, već u proces reformi.

On je dodao da je Napredna Srpska mlada stranka koja ima ambicije da postane parlamentarna i da će stranke iz ove koalicije u parlamentu Srpske formirati zajednički klub poslanika.

Šukalo je istakao da Napredna Srpska još nije odlučila koje kandidate za predsjednika Srpske i za člana Predsjedništva BiH iz Srpske će podržati.

Lider SRS Dragan Đurđević izjavio je da je jedan od značajnijih dijelova političkog programa regionalni razvoj, te da se ne smije zapostaviti nijedna opština, jer su mnoge nefunkcionalne i prezadužene ili se moraju zaduživati da bi riješile osnovne potrebe građana.

“Krucijalna pitanja za Republiku Srpsku moraće se donositi u Srpskoj referendumom, a ne u BiH i ne želimo da se problemi u Federaciji BiH prenose na Srpsku. Republika Srpska funkcioniše u svom punom kapacitetu”, istakao je Đurđević.

On je naveo da će ova koalicija u kampanji imati zajedničke nastupe, te najavio da će kampanja koalicije početi 12. septembra u Bijeljini i da će biti završena 10. oktobra u Prijedoru.

Na konferenciji za novinare predstavljeni su i nosioci lista koalicije DNS-NS-SRS za parlament Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH, kao i slogan “Riječ je riječ. Dokazano”.

Nosilac liste za parlament Srpske u izbornoj jedinici jedan je Marko Pavić, izbornoj jedinici dva Nebojša Ličanin, izbornoj jedinici tri Nedeljko Čubilović, izbornoj jedinici četiri Slavko Stojić, izbornoj jedinici pet Slavko Gligorić, izbornoj jedinici šest Milan Dakić, izbornoj jedinici sedam Spomenka Stevanović, izbornoj jedinici osam Nenad Nešić i izbornoj jedinici devet Čedo Kovačević.

Nosilac liste za Predstavnički dom parlamenta BiH iz izborne jedinice 1b je Mirko Sovilj, izborne jedinice 2b Jovan Vukovljak i izborne jedinice 3b Zoran Obrenović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *