Fond solidarnosti: Novim pravilnikom smanjena papirologija koja je opterećivala roditelje (VIDEO)

September 19, 2023, 11:54 am

Novim pravilnikom Republičkog Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu roditeljima će biti refundirani putni i troškovi smještaja, a ukinut je rok o dostavljanju medicinske dokumentacije iz klinike u kojoj se dijete liječilo, rekla je direktorka Fonda Јasminka Vučković.

– U komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvom finansija donijeli odluku da se proširi pravo kada je riječ o troškovima puta i smještaja roditelja i uveli samo za taj dio refundaciju putnih i smještajnih troškova roditelja – rekla je Vučkovićeva u Banjaluci.

Ona je dodala da je to od ogromne pomoći roditeljima, jer ima djece koja obave i 15 pregleda u inostranstvu, što bio bio ogroman trošak.

Takođe, za roditelje koji nisu u mogućnosti da obezbijede prevod medicinske dokumentacije, to će besplatno učiniti banjalučka agencija sa kojom je Fond dogovorio saradnju.

Osnivanjem Fonda solidarnosti 2018. godine, Republika Srpska je sistemski riješila jedno od najvažnijih pitanja – finasiranje liječenja i dijagnostike djece u inostranstvu.

(RTRS – Foto: RTRS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *