Evo šta kaže Janik Siner kad će se vratiti Novak Đoković

June 11, 2024, 10:51 am

talijan Janik Siner je novi broj 1 svjetskog tenisa, iako je poražen u polufinalu Rolan Garosa od kasnijeg šampiona Karlosa Alkarasa, koji je u finalu nadigrao Aleksandra Zvereva.

Zbog toga su mu, kako Italijan sam kaže, pomješana osjećanja poslije grend slema u Parizu.

– Bio je sjajan momenat kada sam shvatio da sam postao broj 1, ali sam tužan što se nisam plasirao u finale. Čak mi je taj osjećaj tuge što sam finale morao da gledam na TV jači. Utješio sam se kada sam se sjetio da su za mjesec dana na istom mestu Olimpijske igre. Najbolji način da izbrišem ovu gorčinu biće da osvojim zlatnu medalju – rekao je Janik Siner, piše Sportal.

Na tom putu će mu glavni rival možda biti srpski teniser Novak Đoković, koji je trenutno u procesu oporavka od operacije koljena.Međutim, Siner smatra da će se Đoković vratiti mnogo prije Olimpijskih igara u Parizu.

“Njegov cilj je da se vrati na teren što je brže moguće i to će uspjeti da ostvari već u Londonu. Bio bi veliki gubitak ne vidjeti ga tamo.”

Naredni cilj biće mu opstanak na vrhu ATP liste što je duže moguće.

– Želim da vidim koliko mogu da budem na vrhu, da vidim u kojim segmentima mogu da se popravim, da vidim kako ću igrati na travi, jer sam prošle godine prošao kroz probleme. Kada se popneš na jednu planinu, pojavi se sljedeća na horizontu. Zato treba ići korak po korak. Moji protivnici više neće imati šta da izgube protiv mene, dok ću ja imati sve da izgubim.To je emotivan dio statusa prvog na svijetu i to mi se dopada. Moraću još više da radim kako bih imao nova rješenja na terenu i to će biti moj sljedeći korak. Želim da postanem nepredvidljiv u igri – zaključio je Siner, a prenio B92.

(Srpskainfo – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *