Erdogan: Netanjahua čeka ista sudbina kao Mladića i Karadžića

May 15, 2024, 1:26 pm

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, koga je nazvao “kasapinom Gaze”, čeka sudbina Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Erdogan je to rekao članovima kluba zastupnika Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u turskom parlamentu.

“Upamtite, Hitler nije bio sam kada je činio holokaust. Mnoge zemlje u Evropi podržavale su Hitlera. Dok je Hitler vršio nemilosrdne masakre i genocid, osjećao se vrlo jakim, moćnim i nepobjedivim. Šta se dogodilo? Pucao je sebi u glavu, a spaljeno tijelo mu je pronađeno u njegovom bunkeru koji je bio u ruševinama, poput Nemačke”, rekao je Erdogan, prenijela je Anadolija.

Naglasio je kako su isto tako Evropa i mnoge zemlje stajale iza vođa Srba u BiH, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, dok su u BiH, kako je rekao, “činili zločine”.

“Oni su pred očima svijeta ubili 8.372 naše bosanske braće. Nisu ni pomislili da će jednog dana za to polagati račun. I šta se dogodilo? Uhvaćeni su, izvedeni pred sud i ti nekad ‘moćni’ političari i genocidni generali su odgovarali. Sada čekaju smrt u zatvoru. Ne zaboravite, ‘kasapina Gaze’ Netanijahua i njegove saučesnike u genocidu u Gazi, prije ili kasnije čeka ista sudbina”, podvukao je Erdogan.

(Nezavisne – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *