Sud u Hagu odbacio zahtjev za reviziju

March 9, 2017, 1:33 pm

 

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, koju je podnio Sakib Softić uz obrazloženje da ga nisu podnijele nadležne institucije BiH, saznaju Nezavisne.

Ovu informaciju potvrdio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je novinarima u Mostaru rekao da su o tome institucije BiH obaviještene pismom iz Haga.

Nezavisne prenose i sadržaj pisma koje su iz suda u Hagu dobili članovi Predsjedništva BiH, a koje im je uputio registrar MSP Filip Kuverer.

“Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima.

Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje da nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime BiH kao države, u pogledu zahtjeva za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida BiH protiv Srbije.

Stoga, ne može se ništa preduzeti u vezi dokumenta pod nazivom ‘Aplikacija za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida'”, napisao je Kuverer, registar Suda.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak zakazali su za danas vanrednu konferenciju za medije na kojoj će tema biti revizija presude.

Konferencija za medije biće održana u kabinetu člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda u Banjoj Luci u 16 sati.

Izvor: Nezavisne/ SRNA

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *