TV K3

android aplikacija

instaliraj

Doboj: Obilježen Dan maternjeg jezika (VIDEO)

Doboj: Obilježen Dan maternjeg jezika (VIDEO)

Ekonomska škola u Doboju obilježila je Dan maternjeg jezika.Učenici su kro kolažni program koji su pripremili govorili o starim riječima, o tuđicama, koje se danas najčešće upotrebljavaju,ali i sve češćoj pojavi izbacivanja samoglasnika iz riječi.

Pripremajući se za obilježavanje Dana maternjeg jezika i sami učenici su uvidjeli koliko je srpski jezik ugrožen i koliko oni sami prave greške.

Upotrebljavaju strane riječi u komunikaciji,a sve češća je pojava izbacivanja samoglasnika iz riječi.

Jezik je stub i osnova našeg nacionalnog identiteta i ako izgubimo naš jezik prestajemo i postojati,poručili iz ove škole dodajući da se mora koristiti svaka prilika da bi se srpski jezik sačuvao. Nameće se upotreba tuđica,koje dolaze sa razvojem tehnike i tehnologije,međutim one ne smiju da potisnu iz upotrebe srpske riječi.

Stefan Nemanja je rekao “Čuvajmo jezik kao zemlju”, što znači zemlju možemo izgubiti i vratiti, ali onog trenutka kada izgubimo jezik prestajemo postojati. Zato, čuvajmo i njegujmo Srpski jezik,poručili su učenici Ekonomske škole iz Doboja.Međunarodni dan maternjeg jezika obilježava se svake godine 21. februara.

 (TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.