Danas potvrđivanje novog Savjeta ministara BiH

March 31, 2015, 6:57 am

Očekuje se da do početka sjednice budu završene provjere predloženih kandidata koje vrši SIPA.

Centralna izborna komisija BiH ranije je izvršila potrebne provjere i izdala potvrde da predloženi kandidati ispunjavaju uslove propisane članom 10c. Zakona o Savjetu ministara BiH za imenovanje na funkcije ministra, odnosno zamjenika ministra u Savjetu.

CIK je izdao potvrde za: Adila Osmanovića, Semihu Borovac, Mirka Šarovića, Dragana Mektića, Slavka Matanovića, Vjekoslava Bevandu, Marinu Pendeš, Јosipa Grubešu, Nezira Pivića, Predraga Јovića, Đorđa Milićevića, Predraga Kožula, Matu Franjičevića, Јosipa Brkića, Igora Crnadka, Emira Suljagića, Miju Krešića, Borisa Јerinića i Mirsada Žugu.

Prije sjednice Predstavničkog doma trebalo bi da bude održana i sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara koja bi trebala dati svoje mišljenje o predloženim kandidatima.

SDA, Savez za promjene, DF i HDZ BiH ranije su predložili kandidate za ministre i zamjenike ministara u SM BiH, na čijem čelu će naredne četiri godine biti Denis Zvizdić (SDA). Njegovo imenovanje za predsjedavajućeg Savjeta potvrdio je Predstavnički dom PS 11. februara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *