Bosanska Krupa: Proglašeno stanje prirodne nesreće od poplava; Poplavljeni stambeni objekti

May 17, 2023, 6:50 am

Štab civilne zaštite Bosanska Krupa donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava, objavljeno je na zvaničnoj Internet stranici Grada Bosanska Krupa.

Na području grada Bosanska Krupa poplavljen je veliki broj stambenih i pomoćnih objekata, kao i putne komunikacije.

Najveći vodostaj koji je izmjeren u decembru bio je 336 centimetara, a s obzirom na tendecije rasta vodostaja, te najavljenih padavina u toku današnjeg dana i u narednim danima, očekuje se da bi vodostaj mogao dostići i više od 350 centimetara, navodi se u objavi.

Iz Gradske uprave Bosanska Krupa upozoravaju sve građane i one koji su bili plavljeni u decembru i one koji nisu da preduzmu sve mjere zaštite kako bi sačuvali imovinu i ljudske živote.

Sve raspoložive jedinice Civilne zaštite, ЈKP “10.juli” i Profesonalne vatrogasne jedinice Bosanska Krupa, kao i sva dobrovoljna vatrogasna društva na području grada Bosanska Krupa su na terenu i reaguju tamo gdje je neophodno i moguće reagovati.

U slučaju plavljenja objekata i da ste okruženi vodom, te da ne možete iz kuće, na raspolaganju je i Služba za spašavanje na vodi i pod vodom.

(Tekst i foto: RTRS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *