Borac i Zvezda igraju za Nenada i Dalibora

December 17, 2014, 9:25 am

“Ovo nije prva humanitarna akcija u kojoj učestvujemo. Pristalice Crvene zvezde su nas zamolile da odigramo utakmicu za njihovog navijača, što smo mi, bez razmišljanja, prihvatili. Dogovorili smo se sa čelnicima Crvene zvezde, a mnogo su nam pomogle i ‘Delije’, kao i glumci Narodnog pozorišta RS i Gradskog pozorišta ‘Jazavac’. Ovom prilikom pozivam sve Banjalučane da dođu u ‘Borik’ kako bismo sakupili što više novca za Dalibora i Nenada”, izjavio je na konferenciji za novinare Vladimir Branković, član Upravnog odbora banjalučkog kluba.

Suorganizator akcije Bojan Stančević istakao je da se ideja o ovoj humanitarnoj utakmici rodila kada su saznali da jedan navijač Crvene zvezde iz Banjaluke boluje od karcinoma pluća.

“Banjaluka je grad rukometa i vjerujem da će to još jednom pokazati. Već je prodato blizu 1.000 karata i nadam se da će do utakmice sve biti rasprodate. Naišli smo na veliko razumijevanje čelnika Borca i Crvene zvezde, čiji je Dalibor vatreni navijač. Takođe,pomogli su nam privrednici iz RS koji su učestvovali u organizaciji, a prije svih želim da se zahvalim restoranu “Pastir” i “Sektor sekjuritiju”, naglasio je Stančević i dodao:

“Uspjeli smo da organizujemo događaj bez troškova, tako da će kompletan prilog od ulaznica ići za liječenje Dalibora i Nenada Jokića. Uprkos teškoj finansijskoj situaciji, rukometaši Zvezde su između sebe sakupili određeni iznos novca, a nakon utakmice će dati i svoje dresove na aukciju”.

Osim rukometaša, u ovu humanu akciju uključili su se i glumci Narodnog pozorišta RS i Gradskog pozorišta “Jazavac”.

“Najmanje što možemo je da pomognemo onima koji su u nevolji. Sedmomjesečni Nenad Jokić rođen je bez jednjaka i njegovoj porodici potreban je novac za operaciju u Francuskoj. Gradsko pozorište ‘Jazavac’ se priključilo ovoj akciji početkom prošlog mjeseca i za to vrijeme imali su tri predstave humanitarnog karaktera. Međutim, za liječenje malog Nenada, ali i Dalibora potrebno je daleko više novca. Zato vjerujem u humanost svojih sugrađana”, rekao je Ljubiša Savanović, glumac Narodnog pozorišta RS.

Cijena ulaznice je 3 KM, a u predigri od 18 časova nastupiće juniori banjalučkog i beogradskog kluba.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *