Banjaluka ponovo u fokusu sportske javnosti – počinje “Vivia Run And More Weekend” (FOTO/VIDEO)

June 3, 2023, 6:57 am

Banjaluka je ponovo u fokusu sportske javnosti. “Vivia Run And More Weekend”, od 3. do 4. juna, šesti put okuplja elitne trkače i rekreativce. Ali, to nije sve. Јedinstven festivalski koncept u Evropi donosi veliku eksploziju zabave i boja za sve generacije.

Start i cilj svih trka je na platou ispred “Banjalučke arene”.

Uz centralni M:tel RMC Banjaluka Polumaraton (4. jun, nedjelja), trčimo Imlek RMC 10k i G-Drive 5k Team Run. Sa muzičkih punktova duž staze dolaze pozdravni decibeli i podrška vrijednih volontera.

Za polumaratonce motiv je i jedinstven nagradni fond. Novčano će biti nagarađeno prvih deset trkačica i isto toliko trkača na 21 km.

Foto: Ustupljena fotografija

Foto: Ustupljena fotografija

Specijalne nagrade spremne su i za najbržu Banjalučanku i najbržeg Banjalučanina. U pohodu na lični rekord (01:49:32) je i gradonačelnik Draško Stanivuković. Uz NIKE majicu i poklone sponzora, svaki polumaratonac ima i besplatnu kotizaciju za Nektar Color Fun Run i koncert energičnih Splićana – The Beat Fleet (3. jun, subota). Ovogodišnja medalja napravljena je u obliku šarenog magnet – otvarača za flašu najluđe zabave.

Foto: Ustupljena fotografija

Foto: Ustupljena fotografija

Za razliku od broja elitnih trkača, broj ostalih učesnika nije limitiran. Budi i ti dio tima koji pokreće!

Školarce i predškolce (3. jun, subota) čekaju Intersport School Run i urnebesni Tropic Bambini Maraton.

Foto: Ustupljena fotografija

Foto: Ustupljena fotografija

Djeca uzrasta od 2 do 5 godina trče u pratnji jednog roditelja ili staratelja, a djeca uzrasta od 6 do 7 godina u pratnji trenera volontera. Sve ih na cilju čekaju posebno dizajnirane medaljice, mađioničar Zoro i klovn Fazonko sa družinom. Tropik sprema i poneki slatkiš. A, kad su slatkiši tu, sve je juhu-hu!

Trke u kojima se uspjeh ne mjeri satom ove godine okupljaju rekordnih 16.00 osnovaca i srednjoškolaca. Oni će se takmičiti za lični i školski rezultat. Tim koji pokreće, u saradnji sa Intersportom, tradicionalno sprema poklone iznenađenja, smijeh, muziku, nova poznanstva i besplatne kotizacije za Nektar Color Fun Run.

Foto: Ustupljena fotografija

Foto: Ustupljena fotografija

Treći junski dan u Banjaluci (subota) neizostavno će biti ispunjen i svim bojama zabave u okviru Nektar Color Fun Run. Najluđi parti počinje uz muziku, face painting i konfete na platou “Banjalučke arene”. Smijehom, plesom, muzikom i organskim bojama i tako do cilja. A, cilj je koncert energičnih splitskih hip-hopera The Beat Fleet, na mjestu sa kojeg smo krenuli. Besplatan je za sve Banjalučane i goste. Ako bude kiša, obojiće se i ona. Prijave su još otvorene!

Uz svaku prijavu moguće je donirati 2 KM, u okviru humanitarne kampanje “Za ljepše boje djetinjstva – Podrži Plavi telefon!”, pokrenute u saradnji sa UG “Nova generacija”. Trkači imaju priliku i da prodaju svoje kilometre i novac doniraju za podršku žrtvama svih oblika nasilja, a posebno djeci i mladima.

Povodom održavanja sportske manifestacije “Run and More Weekend” festivala, u okviru kojeg će se održati polumaratonska trka, Gradska uprava Banjaluka obavijestila je građane da će od 3. do 4. juna doći do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *