Banjalučani žele kupiti slovo za Ćirilični park

February 20, 2024, 2:21 pm

Izgradnja Ćiriličnog parka u Banjaluci, kao i mogućnost da fizička i pravna lice kupe jedno od 30 slova, naišlo je na veliku podršku sugrađana, koji se svakodnevno javljaju sa željom da učestvuju u kupovini.

Kako je rekao gradonačelnik Draško Stanivuković, ideja izgradnje Ćiriličnog parka u najvećem gradu Republike Srpske dobila je odlične reakcije.

-Najbolja potvrda za to jeste to što već postoje upiti za donaciju, kako kompanija, tako i porodica, za više od polovine slova azbuke. Mnogi Banjalučani žele da budu zadužbinari i svom gradu ostave nešto za buduće generacije, a svoju porodicu upišu među one koje su učinile Banjaluku ljepšom i doprinijeli očuvanju našeg pisma – kazao je gradonačelnik.

Kazao je kako je ova ideja potekla od uglednog profesora i pisca Tihomira Levajca.

-Drago mi je što će biti realizovana baš na mjestu koje je on predložio. Ovo mjesto biće uređeno u znak zahvalnosti njemu. Ćirilicu najbolje njegujemo kada je koristimo, bilo da pišemo ili ukrašavamo grad najljepšim pismom. Svaki donator moći će da odabere posvetu koja će biti postavljena na slovo – istakao je on.

 

Svi zainteresovani, koji žele da kupe slovo i na taj način ostave zadužbinu svom gradu, mogu da se jave putem i-mejla: [email protected] ili putem kontakt telefona: 066/664-422 radnim danom u periodu od 9.00 do 14.00 časova.

Podsjećamo, Ćirilični park biće izgrađen na mjestu tzv. Kupusišta.

Izvor: Blink

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *