TV K3

android aplikacija

instaliraj

Banja Luka: Na UKC RS obavljena složena operacija nosa i usne duplje (VIDEO)

Banja Luka: Na UKC RS obavljena složena operacija nosa i usne duplje (VIDEO)

Načelnik Klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i hirurgiju ruke u Minhenu Milomir Ninković, izveo je danas u UKC RS, zajedno sa specijalistima plastične i rekonstruktivne hirurgije, složenu mikrohiruršku operaciju nosa i poda usne duplje pacijentkinji koja je imala teške povrede lica. Ninković je jedan od najpoznatijih hirurga, koji je, između ostalog, policajcu u Njemačkoj uradio transplataciju obe šake sa mrtvog pacijenta.

Još jedna teška operacija obavljena je na UKC RS. Uz asistenciju domaćih stručnjaka, načelnik Klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i hirurgiju ruke u Minhenu Milomir Ninković, izveo je danas u UKC RS, zajedno sa specijalistima plastične i rekonstruktivne hirurgije, složenu mikrohiruršku operaciju nosa i poda usne duplje pacijentkinji koja je imala teške povrede lica.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić naveo je da nije prvi dolazak našeg hirurga iz Njemačke u RS te najavio i planove za dugoročnu saradnju.

Načelnik Klinike za plastičnu, rekonstruktivnu i hirurgiju ruke u Minhenu Milomir Ninković najviše u svijetu je poznat po tome što je 2000. Godine policajcu iz Njemačke. Kome je bomba eksplodirala u rukama, izvršio transplataciju sa preminule osobe I on sada, nakon 19 godina, živi normalnim životom,čak vozi I motor.
Hirurg Ninković je naše gore list, tačnije porijeklom sa Sokoca, pa je čast rukvodstvu UKC-a time oš veća što su naši stručnjaci jedni od najuglednijih u svijetu.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.