“Badminton za inkluziju: Unapređujemo razvoj djece kroz sport”

May 26, 2023, 1:52 pm

– Badminton klub “Sertini” s ponosom predstavlja svoj novi projekt “Badminton za inkluziju”. Ovaj inovativni program ima za cilj promovirati inkluziju i unaprijediti razvoj djece sa poteškoćama kroz sport, posebno kroz badminton.

Projekt “Badminton za inkluziju” fokusira se na podršku djeci sa poteškoćama u motoričkom i socijalnom razvoju, pružajući im jedinstvenu priliku da se uključe u aktivnosti koje doprinose njihovom fizičkom i emocionalnom zdravlju, samopouzdanju i samopoštovanju. Badminton je odabran kao sport jer je lagan za učenje, pristupačan i inkluzivan, omogućujući djeci različitih sposobnosti da se zajedno igraju i napreduju.

Direktnu podršku možete pružiti kroz platformu https://www.doniraj.ba/project/view/badminton-klub-sertini-doboj-badminton-za-inkluziju

Kroz ovaj projekt, “BK Sertini” će osigurati stručne trenere i stručnjake koji će raditi s djecom, pružajući im podršku i vodstvo na njihovom sportskom putovanju. Također, sredstva prikupljena putem donacija bit će iskorištena za nabavku sportske opreme i materijala potrebnih za organizaciju badminton treninga, turnira i druženja.

Cilj projekta je omogućiti najmanje 30 djece sa poteškoćama u razvoju  da se uključe u badminton i poboljšaju svoje psihofizičko zdravlje uz djecu koja nemaju poteškoće. Osim toga, inkluzivni badminton turnir okupit će svu djecu u jednoj zajedničkoj aktivnosti, promovišući prijateljstvo, timski rad i poštovanje različitosti.

“Badminton za inkluziju” otvara vrata neograničenom potencijalu svakog djeteta. Sva djeca zaslužuju jednake prilike za rast i razvoj, bez obzira na svoje poteškoće. Vaša podrška je od izuzetne važnosti za ostvarenje ovog projekta i pružanje prilike svakom djetetu da zablista u punom kapacitetu, jer želimo da “nema razlike”!

Pridružite nam se u našoj misiji inkluzije kroz sport! Vaše donacije će imati direktan uticaj na živote djece sa poteškoćama, omogućujući im da se aktivno uključe u badminton i iskoriste sve prednosti koje sport pruža.

Zajedno gradimo inkluzivno društvo u kojem svako dijete može rasti, razvijati se i ostvariti svoje potencijale. Neka naša djeca sa poteškoćama dožive radost i samopouzdanje koje dolazi s aktivnim sudjelovanjem u sportu.

Pomoću vaše podrške, možemo ostvariti pozitivne promjene u životima ove djece. Bilo da se odlučite donirati, volontirati ili podijeliti informacije o našem projektu, svaki doprinos je dragocjen.

Uključite se u našu misiju “Badminton za inkluziju” i zajedno stvorimo svijet u kojem nijedno dijete neće biti isključeno. Posjetite našu web stranicu www.badminton-sertini.com ili nas kontaktirajte kako biste saznali više o našem projektu i načinima na koje možete podržati projekat.

Hvala vam na podršci i budite dio promjene za bolju budućnost naše djece!

Kampanja se realizuje uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice u okviru USAID aktivnosti #Snagalokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *