Јedna osoba ubijena, 11 ranjeno u napadu na autoputu u Izraelu (VIDEO)

February 22, 2024, 11:53 am
Јedna osoba je ubijena, a 11 je ranjeno jutros u terorističkom napadu Palestinaca, na auto-putu na periferiji Јerusalima, saopštila je policija.
U pucnjavi je ubijen muškarac u 20-im godinama, a žena stara 23 godine nalazi se u teškom stanju, saopštili su medicinski zvaničnici.

Oni su rekli da su svi povrijeđeni zbrinuti u bolnice u Јerusalimu.

Policija je saopštila da su dvojicu naoružanih napadača ubile snage bezbjednosti na licu mjesta, a da je treći ubrzo “neutralisan” nakon policijskih pretraga u toj oblasti, objavio je Tajms of Izrael.

Policija je navela da su trojica palestinskih naoružanih napadača otvorili vatru na Izraelce koji su čekali u saobraćajnoj koloni nekoliko stotina metara od kontrolnog punkta az-Zaajjem u blizini Јerusalima i grada Maal Adunim na okupiranoj Zapadnoj obali, objavio je Tajms of Izrael.

Prema navodima policije, Palestinci su otvorili vatru iz automatskog oružja na Izraelce koji su čekali u koloni vozila dok su se kretali prema Јerusalimu autoputem, nekoliko stotina metara prije kontrolnog punkta az-Zaajjem, u blizini istoimenog grada na Zapadnoj obali.

Fotografije koje je objavila policija pokazuju da su tri Palestinca, stanovnici oblasti Vitlejema, bili naoružani jurišnim puškama, improvizovanim automatima i granatom.

Izraelska bezbjednosna agencija Šin Bet identifikovala je napadače.

https://twitter.com/i/status/1760606536672407929

(Agnecije – Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *