Prnjavor: Jelena Gajić i David Stanišić najbolji sportisti u 2023.godini (FOTO/VIDEO)

February 22, 2024, 12:09 pm

Prnjavor je ponovo izabrao svoje najbolje sportiste a ta titula pripala je atletičarki Jeleni Gajić i tekvondoisti Davidu Stanišiću. Inače ovaj događaj gdje su nagrađeni sportisti i sportski kolektivi održan je po 23.put.

Gajićevoj, koja je član Atletskog kluba ”Prnjavor” ovo je po šesti put da osvaja ovu značajnu nagradu a i ovogodišnja nagrada krunisana je dobrim rezultatima. Predsjednika ovog kluba Željko Petrović navodi kako je Gajićeva već osam godina prvak BiH na 400 i 800 metara a taj uspjeh je krunisala je i sa titulama na 400, 800 i 1.500 metara na prvenstvima Republike Srpske. Zbog priprema u Turskoj, Gajićeva nije mogla da prisustvuje dodjeli, te je nagradu u njeno ime primila porodica.

” Ona je pored toga bila i peta na Kupu evrope u Poljskoj tako da je stvarno napravila jedne fantastične rezultate. Pored dva rekorda dvoranska na nivou BiH koje drži na 400 i 800 metara Jelena je početkom ove godine je postigla i jedan od svojih najboljih rezultata a to je na 600 metara u disciplini koja nije olimpijska a u Zagrebu je oborila rekord star preko 30 godina. Ona je trenutno na jednim značajnim pripremama u Antaliji u Turskoj i sprema se za otvoreni dio sezone i blizu je da možda ostvari i normu za Olipijske igre a ako to ne budu ovogodišnje koje će biti u Parizu onda je se nadamo da će to biti sljedeće gdje će ostvariti tu normu ”,rekao je Petrović.

Dobijeno priznanje mnogo znači i za Davida Stanišića i predstavlja krunu njegovog 17-ogodišnjeg rada i truda. A iza dobijanja ove nagrade stoje i prošlogodišnji dobri rezultati kao što su prvo mjesto Republike Srpske i BiH u formama i prvo mjesto Republike Srpske u borbama.

” Nastupio sam i na Evropskom prvenstvu u Klužu u Rumuniji gdje sam ostvario peto mjesto. Ova nagrada mi mnogo znači. Ja sam od malena imao želju da se bavim nekim borilačkim sportom. Ova nagrada pokazuje da se moj trud i rad isplatio i da ću nastaviti tim putem da nižem uspjehe ”, rekao je Stanišić.

U konkurenciji izbora za najuspješnijeg i najperspektivnijeg sportistu takođe se proglašeni najbolji. Za najperspektivnije sportiste proglašeni su džudistkinja Dajana Ostojić i atletičar David Mirković.

Titule najuspješnijim mladim sportistima za 2023.godinu pripale su džudistima. Tako je u ženskoj konkurenciji za najuspješniju proglašena Tamara Samardžić tok je u muškoj ta titula pripala Luki Suvajcu.

Kao presudno za osvajanje ove titule Tamara nam otriva da je to osvojeno prvo mjesto u Srpskoj u kategoriji kadeta.

” Bila sam i drugo mjesto u kategoriji juniora i seniora i bila sam drugo mjesto na prvenstvu BiH u kategoriji kadeta a osvojila sam i peto mjesto na balkanskom takmičenju. Ja sam ovim jako zadovoljna i želim da nastavim dalje”,rekla je Samardžićeva.

Za Luku Suvajca koji trenira džudo oko 12 godina prošla godina dala je mnogo uspjeha što je na kraju rezultovalo i nagradom za najuspješnijeg mladog sportistu.

” Bio sam prvak Republike Srpske u kategoriji kadeta i juniora kao i viceprvak Republike Srpske u kategoriji seniora. Osvojio sam i prvo mjesto na državnom takmičenju u kategoriji kadeta dok sam  u kategoriji seniora osvojio treće mjesto. Na balkanskom prvenstvu sam takođe osvojio treće mjesto. Da bi se došlo do ovih rezultata trebalo je uložiti mnogo truda i rada i u tome mi je pomogla i moja porodica, prijatelji, trener i svi koji istinski podržavaju mene i ovaj sport sa kojim se bavim”,rekao je Suvajac.

I ovog puta nagrađeni su i najuspješnije sportske ekipe a u kolektivnom sportu ta titula pripala je ekipi Sportskog kluba ”3×3 Prnjavor” dok je u individualnom to pripalo Džudo klubu ”Soko M” koji je osvojio i specijalno priznanje za povodom 30 godina rada i postojanja.

Direktor Džudo kluba ”Soko M” Živko Milijaš navodi kako ovaj klub opravdava svoje postojanje i kako u svojim redovima ima kvalitetne mlade džudiste koji promovišu ovaj sport ali i Prnjavor.

” Zahvaljujem se svima koji su pomagali da ovaj klub doživi 30 rođendan i zahvalan sam svima koji su prepustili svoju djecu meni i ostalima kako bi od njih napravili neke nove ljude. Od kada smo osnovani pa do danas bilo je mnogo izazova ali smo mi ipak preživjeli. Svaki početak je bio težak tako i naš jer smo osnovani dok je na ovim prostorima trajao rat i u tim usovima je trebalo stvoriti neki sportski život. Svakako za nas je najizazovnije bilo otići na svjetsko prvenstvo i na tim takmičenjima smo bili i prošle i pretprošle godine ”,rekao je Milijaš.

Svim nagrađenima a posebno onim u konkurenciji ”najbolji” čestitao je gradonačelnik Darko Tomaš. Poručuje kako se na ovaj način razvija sportski duh u Prnjavoru koji uvijek iznjedri pored sportista i jedne uspješne i vaspitane ljude.

” Svi ovi mladi ljudi nisu uspješni samo u sportu već i u drugim oblastima kao što su akademsko ali i nastavne i vannastavne aktivnosti. Treba napomentu da je Jelena Gajić koja je proglašena za najboljeg sportistu, bila i najbolji student u svojoj generaciji te je za to nagrađena i od strane svog fakulteta i Univerziteta. Čestitke upućujem i Davidu. Uvjeren sam da će im ovo pružiti neki novi nastavak u kojem će i dalje bilježiti dobre rezultate a da će njihovi primjeri kao i primjeri ostalih nagrađenih služiti i drugima da se jednako bore i ostvaruju dobre rezultate ”,rekao je Tomaš.

Dodijeljena su posebna priznanja za vrhunski sportski rezultat. Posebna priznanja uručena su i u kategoriji najupješniji rekreativac, veteran, najbolji sportski radnik i druge nagrade.

Prvu nagradu publike glasanjem na zvaničnom “Fejsbuk” profilu gradonačelnika Prnjavora i poklon bon prodavnice sportske opreme “Juventa” od 500 KM dobila je Marija Peulić, član Taekvondo kluba “Prnjavor”.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *