WhatsApp dobija novu opciju za desktop

November 24, 2022, 9:29 am

Korisnici WhatsAppa, koji aplikaciju za dopisivanje koriste i na računaru i na pametnom telefonu, znaju da je jedna od glavnih boljki pitanje bezbjednosti prepiske. Tačnije, nije bilo moguće ostati ulogovan u aplikaciju na računaru, a zaštititi prepisku.

Ali, to bi uskoro moglo da se promijeni. Naime, kako su istakli na portalu wabetainfo, koji otkriva buduće opcije u aplikaciji, korisnici će uskoro dobiti mogućnost postavljanja lozinke za ulazak u aplikaciju WhatsApp na računaru.

To će omogućiti korišćenje aplikacije WhatsApp za računare i na dijeljenim računarima, ali će i korisnicima omogućiti viši stepen zaštite i olakšaće zaštitu njihovih poverljivih prepiski. Opcija PIN-a, odnosno lozinke, već je bila omogućena za aplikaciju na pametnom telefonu.

Korisnici koji se odluče da podese lozinku moraće da je upišu kada god požele da uđu u aplikaciju na računaru. A ako zaboravite lozinku, nema straha. Biće dovoljno da se izlogujete iz aplikacije na računaru i ponovno ulogujte skeniranjem QR koda telefonom.

Za sada nema govora o mogućnosti biometrijskog otključavanja aplikacije, ali nije isključeno da će takva opcija biti moguća u nekoj budućoj verziji aplikacije.

Zanimljivo je da ova opcija postavljanja lozinke neće biti automatski aktivirana u aplikaciji, već će korisnici morati sami da je uključe u podešavanjima, ali biće isto dostupna korisnicima na Windows i Mac računarima.

Potrebno je naglasiti da se ova opcija neće odnositi na korišćenje WhatsAppa u internet pregledaču.

(b92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *