Vilander o Đokoviću: Australijanci su mu slomili srce

November 24, 2022, 9:28 am

Mats Vilander je govorio o tome kako bi teškoće ove sezone mogle da utiču na Novaka Đokovića.

Nekadašnji teniski šampion smatra da je Srbin pokazao snagu iako je nepravedno bio uskraćen za mnoge stvari.

– Novak je bio toliko blizu da mu se dozvoli odlazak na Australian open i US Open da to nije uticalo na njegov trenažni proces. Neigranje na ovim turnirima može mu fizički otežati da odigra sedam mečeva u formatu od pet setova, ali on može to da podnese. Ipak, emotivno, ova sezona mu je oduzela godinu ili dvije karijere, jer je, očigledno, bio veoma uznemiren zbog onoga što se desilo, iako Novak potpuno razumije šta se tačno dogodilo, i da se tu ništa ne može učiniti – rekao je Vilander, te dodao:

– Sada izgleda tako svježe, igra odlično. Ne mogu da shvatim kako nije osvojio Masters u Parizu. Da budem iskren, bio sam šokiran. Ali igrao je veoma dobro, a pored toga nemoguće je osvojiti sve.

On je prokomentarisao i to što je Srbinu ukinuta zabrana ulaska u Australiju.

– Očigledno, za Novaka je ovo veoma važno. Trebalo je da pretpostavimo da mu je, kada ga ove godine nisu pustili u zemlju, slomljeno srce. Nismo imali pojma kako se osjeća jer je to odlično krio. Za tenis je ovo vjerovatno najvažnija vijest od kada je pandemija počela, jer smo zaglavljeni u ovoj trci između tri najveća igrača svih vremena. Da mu nije bilo dozvoljeno da sada igra istorija tenisa bi bila nepotpuna. Da Novak više ne može da igra, broj osvojenih grend slemova bi bio potpuno nebitan – poručio je nekadašnji šampion.

Srpskainfo

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.