UEFA već strahuje zbog duela Engleske i Srbije

December 4, 2023, 7:37 am

UEFA već pravi procjene bezbjednosnih rizika pojedinih mečeva na Evropskom prvenstvu narednog ljeta, a navodno je pod lupom utakmica između Srbije i Engleske u C grupi.

Kako piše španski portal “Marka” meč Srbije i Engleske, koji će igrati u Gelzenkirhenu 16. juna od 21 sat,  u fokusu je imajući u vidu istoriju nasilja navijača pomenute dvije selekcije.

Očekuju da će obje reprezentacije imati ogromnu podršku navijača i organizatori meča moraće posebno da nadziru rizične grupe. Engleski navijači su tradicionalno brojni kada je reprezentacija u pitanju, često i problematični, dok su navijači Srbije, one koje prate nacionalni tim, daleko mirnije, pišu Španci. Ali, očekuje se da tog dana u Gelzenkirhen bude mnogo više navijača Srbije, upravo zbog rivala.

– Engleski i srpski navijači se smatraju opasnim sa dugom istorijom problematičnog ponašanja na utakmicama bilo da su u pitanju mečevi na klupskom nivou ili je u pitanju reprezentacija – kaže se u tekstu madridskog portala.

Autor teksta podsjeća na velike nerede koji su se desili na Euru 2016. godine, na kojem je učestvovala i Rusija. Tada su se ruski huligani sukobili sa Englezima, a najveći sukob se desio u Marseju, uz veliki broj povrijeđenih i uhapšenih tog dana.

– Sada nema Rusa, ali tu su Srbi, pa je situacija vrlo slična. Vrijeme odigravanja meča (21) znači da će se tokom dana popiti ogromne količine alkohola, a činjenica da je to prvi meč za obje reprezentacije takođe povećava rizik od izbijanja nereda – navodi se u tekstu.

(Srpskainfo – FOTO: ROLEX DELA PENA/EPA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *