Stanari: Podrška UNDP-a izgradnji vodovoda (FOTO)

November 24, 2022, 1:16 pm

Saradnja UNDP-a i opštine Stanari biće nastavljena i u narednom periodu, dogovoreno je na sastanku predstavnika UNDP-a u BIH i rukovodstva opštine Stanari.

Prvi čovjek opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da je Opštinska uprava od UNDP-a dobila potvrdu da će im preporučiti svoje partnere koji mogu finansijski podržati izgradnju vodovoda.

Ćelić kaže da je Opštinska uprava regulisala imovinsko-pravne odnose i pripremila sve za realizaciju  drugih projekata, poput izgradnje Administrativnog centra, tržnice, sportske dvorane, što je sve preduslov za podršku i učešće UNDP-a.

Iz UNDP-a kažu da je Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovinisa sa ovom lokalnom zajednicom već uspostavio saradnju u oblasti energetske efikasnosti i da se istražuju novi oblici kada je riječ o obnovljivim izvorima energije, adaptaciji na klimatske promjene i vodosnadbijevanju.

Rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Stelijana Nedera nakon sastanka u Opštinskoj upravi Stanari posjetila je Osnovnu školu “Desanka Maksimović” u Ostružnji Donjoj u kojoj je u toku adaptacija objekta u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

TVK3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *